21. november 2017
Varehuschef Jimmy Hurdisowski skal også være uddeler i den kommende Superbrugs og glæder sig allerede til at lukke sin nye butik op til august. (Foto: Erling J.)
Varehuschef Jimmy Hurdisowski skal også være uddeler i den kommende Superbrugs og glæder sig allerede til at lukke sin nye butik op til august. (Foto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks butikker i gammel Kvickly: Varehuschef glæder sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks butikker i gammel Kvickly: Varehuschef glæder sig
Roskilde Avis - 29. marts 2017 kl. 11:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele seks forskellige butikker rykker ind i det gamle varehus, når Kvickly Algade fra mandag morgen lukker i fire måneder for at blive bygget om til en moderne Superbrugs, der åbner til august.

Den nuværende varehuschef Jimmy Hurdisowski, der skal fortsætte som uddeler i den nye forretning, fortalte mere om de nye planer ved årsmødet mandag aften med 80 deltagere i den gamle bistro på 1. sal.

I kælderen åbner allerede i løbet af maj en såkaldt 'Loppe Lounge', hvor interesserede kan gå på jagt efter alle mulige slags fund. Den får egen indgang, så kunderne kan komme derned, mens den øvrige ombygning foregår.

Ud mod Algade indrettes to andre selvstændige forretninger, adskilt fra den kommende Superbrugs, der optager den øvrige del af stueetagen og i øvrigt skal udbygges mod nord, for at få en ny vare-indlevering, der hidtil er foregået gennem kælderen.

På 1. sal, hvor den tidligere bistro havde til huse, kommer der ligeldes to selvstændige forretninger, hvis identitet ikke er offentliggjort endnu.

Forsømt i mange år
Både formanden for butiksbestyrelsen Ditte Uno Christensen og Jimmy Hurdisowski glædede sig over, at der nu endelig sker noget i forretningen, hvor der ikke for alvor er foretaget moderniseringer i mange år siden tiden med Schou-Epa. Ejerne i Coop har ikke turdet investere på stedet, fordi man ikke kendte fremtidsplanerne på stedet, og derfor kunne butikken godt virke lidt forsømt, selv om personalet prøvede at gøre deres bedste.

Nu kunne Jimmy Hurdisowski fortælle om planerne i den nye Superbrugs, der først og fremmest sats på mad og dagligvarer som en strøgforretning i centrum. Han var fuld af fortrøstning, fordi konceptet har været en succes i andre byer. Desuden er det allerede lykkedes ham at ansætte en ledergruppe, som han kender godt og stoler på.

Borgmester som gæst
Ved årsmødet var borgmester Joy Mogensen inviteret som gæst for at forklare om planerne på Sortebrødre Plads og Hestetorvet på hver side af forretningen.

Hun kunne fortælle, at det nye parkeringshus nu opføres for at øge kapaciteten til byens gæster. Samtidig skal det give plads til nye boliger på området ned mod Dr. Margrethesvej, mens Superbrugsen for mulighed for at udvide bagud, hvor der skal være nye butiks- og erhvervslokaler.

Byrådet overvejer samtidig en ny indgang i den modsatte side af biblioteket fra en ny plads ved Rosenhaven, som bliver den østlige afslutning på 'Kulturstrøget'.

På Hestetorvet har kommunen bevilget en halv million kroner til installationer for restauratørerne, så de kan lave udeservering på pladsen, men de har ikke rigtigt været interesseret.

Derfor overvejer bystyret nu i stedet at bruge pengene på en legeplads, som mangler i centrum, når børnefamilierne skal have en god oplevelse i byen med at handle og hygge sig.

Den gamle kok
Ved valgene kom et nyt medlem ind i bestyrelsen, nemlig 'pølsedamen' Inge Teilmann, der hidtil har holdt til på Sortebrødre Plads bag forretningen, men som under den store ombygning nu har fået en ny plads ved siden af Hestebrønden og Promenaden på Hestetorvet. Hun er kendt en aktiv deltager i debatten på Facebook i Roskilde Avis om, hvad der bør ske i byen.

En af deltagerne i årsmødet var den gamle kok Jørgen Søgaard, der gennem mere end 30 år har lavet mad i til titusinder af roskildensere i bistroen, først i tiden med Schou-Epa og bagefter med FDB og Coop.

For ham var det lidt vemodigt at gense sin gamle restaurant for sidste gang. Men samtidig var han glad for, at den nu ikke længere skal stå tom men kan bruges nye forretninger, så der atter bliver liv i lokalerne.

tk

Bestyrelsen
Butiksbestyrelsen i den nye Superbrugs består nu af:

Ditte Uno Christensen, formand.

Jorun Bech.
Lotte Fang.
Birgit Rasmussen.

Torben Jørgensen
Inge Teilmann (nyvalgt)

Suppleanter:
Jette Kristensen
Birgit Kobberø

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk