15. juni 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nede med rødbede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nede med rødbede
Roskilde Avis - 16. september 2020 kl. 14:05
Af Tekst og foto: Tomas Skov

- Det ligner chokoladestykker, selv om det er rødbeder, siger Asger, der er kommet med i køkkenet på Solsikken sammen med Birk og Ellie.

20.000 børn i daginstitutioner over hele landet fejrer deres madordning onsdag 16. september i anledningen er Maddag 2020, og Solsikken i Gevninge er ingen undtagelse.

Madordninger er et skridt på vejen til lighed i sundhed, da alle børn er sikret ordentlige måltider, der både er varierede og i overensstemmelse med de officielle kostråd. På Solsikken spiser de omkring 70 børn både varieret og økologisk, og daginstitutionen har da også Guldmærke i økologi

- Faktisk er vi oppe på 99 procents økologi. Vi spiser årstidens råvarer og får leveret frisk fisk, fortæller madmor på Solsikken, Pernille Ebert.

Børn med madmod

Grøntsagen i fokus på Maddag 2020 er rødbeden, som har været en del af dansk madkultur i 400 år. Rodfrugterne bliver til rødebedebøffer, som skal nydes i burgere til frokost, og til eftermiddag står den også på tilberedte rødbeder og bolsjebede på Solsikken.

- Jeg er i gang med en bolsjebede. De ligner bolsjer indeni, fortsætter Asger, der lige som sine medhjælpere har fået helt rødbedefarvede håndflader.

Rundt om på stuerne bliver der ikke lavet mad, men her kan børnene lave tatoveringer og rødbedetryk med den farverige grøntsag.

Efter den fælles indsats i køkkenet skal det grønne affald ud i komposten, som står i institutionens lille urtehave, hvor børnene plukker krydderurter og finder snegle.

- Vi prøver at give børnene madmod, madglæde, maddannelse og madnysgerrighed, og vi kan også se en forskel på børnene. De bliver mere modige, og det giver også noget at spise i fællesskab, siger Pernille Ebert.

Maddag 2020
Maddag 2020 arrangeres af Kost og Ernæringsforbundet i samarbejde med FOA. Maddag 2020 støttes desuden af: FOLA, Rådet for sund mad, Landbrug & Fødevarer, BUPL, Fødevarestyrelsen og Komiteen For Sundhedsoplysning.
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk