28. september 2020
- Man føler lidt, at man har fået hverdagen igen, siger Sille Kai, der nyder en caffé latte på Snekken med Maya Bruun Poulsen.
gallery icon

Se billedserie

- Man føler lidt, at man har fået hverdagen igen, siger Sille Kai, der nyder en caffé latte på Snekken med Maya Bruun Poulsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så åbnede Roskildes restauranter: Ud blandt mennesker igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så åbnede Roskildes restauranter: Ud blandt mennesker igen

Restauranter og caféer kunne atter åbne dørene for de utålmodige gæster

Roskilde Avis - 20. maj 2020 kl. 02:45
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Mandag 18. maj skete det endelig. Byens caféer og spisesteder kunne atter byde gæster indenfor under de nye retningslinjer for restaurationer.

Efter to måneders mere eller mindre konstant sol, er det et ironisk bidrag fra vejrguderne, at genåbningen foregår i 13 grader og pletvise regnbyger. Ikke desto mindre har utålmodige gæster fundet vej til alle de spisesteder, vi besøger mandag over frokost.

- Her har været mennesker siden før, vi åbnede. Det er dejligt at være i gang igen, siger ejer af Florentz Café og Brasserie i Algade, Martin Mikkelsen.

De nye retningslinjer har ført til mere plads mellem bordene i caféen, og også udenfor er der nu kun plads til halvt så mange siddende gæster.

- Vi har heldigvis masser af plads, og jeg vil hellere have, at folk har en god oplevelse, end at de sidder for tæt, siger restauratøren.

Florentz

Afstandsreglerne er de samme ude som inde, så ejer af Florentz Café og Brasserie,
Martin Mikkelsen, har tyndet godt ud i siddepladserne i Algade.


Kaffe til barslen

I Skomagergade har gæster også fundet vej til de genåbnede spisesteder. Både ude og inde sidder der gæster på Halifax, Gorm's og Café Korn, der tilsammen skaber et spisningens epicenter i den ende af Skomagergade, der ligger ned mod Støden.

- Jeg er på barsel med ham dér, så det er hyggeligt at kunne komme ud og få kaffe, siger Christian Schønemann Jensen fra Hvalsø, der har taget Nohr med på Café Korn.

Hverdagen tilbage

På havnen åbner Restaurant Store Børs for gæster tirsdag, men allerede mandag er dørene åbnet på Snekken Trattoria, hvor adskillige gæster nyder kaffe og frokost inden døre.

- Vi stod ude foran døren og talte ned, til de åbnede. Det er så hyggeligt, at her også er andre. Selv om man ikke nødvendigvis taler med de andre gæster, så er der liv, siger Maya Bruun Poulsen.

- Ja, man føler lidt, at man har fået hverdagen igen, supplerer Sille Kai.

Slut med medbragt mad

Også i køkkenet på Snekken Trattoria er der stor tilfredshed med omsider at kunne åbne for gæster igen på det store spisested.

- Det har været hårdt at se gæster sidde på vores terrasse og spise mad fra McDonald's. Så det er dejligt at være i gang igen, siger restaurantchef Adam Badr, der har skruet ned fra 250 siddepladser til 130 inden døre.

- Vi har masser af plads, så det er ikke noget problem, siger restaurantchefen, der også har indført et nyt bestillings- og betalingssystem via en app til brug for gæster, der spiser udenfor.

Krav til gæsterne

På RO's Torv har Zhiki Sushi levet udmærket af take away under nedlukningen, men restauranten er nu igen åben for gæster.

- Man skal lige vænne sig til det hele, men det er dejligt at have spisende gæster i restauranten igen, siger daglig leder Hans Christian Cheng, der blandt andet har lukket for nogle områder i restauranten samt sat plexiglas op mellem båsene.

Også hos kollegerne i buffet-restauranten D'let er der glæde over atter at kunne byde gæster velkommen. Daglig leder Shabii Ahammed har beskåret pladserne fra 70 til 40 siddende gæster, og endvidere formuleret en række hygiejnekrav til gæsterne.

- Folk er ikke så bange længere. Det har været som om, hele centret var dødt, men nu kommer folk ud igen, siger han.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk