14. december 2018
Morten Juel Søndergaard (forrest) og Christian Klinth Holm har eksporteret deres Nørdmarked til DGI-byen.

(Foto: Charlotte Christensen)
Morten Juel Søndergaard (forrest) og Christian Klinth Holm har eksporteret deres Nørdmarked til DGI-byen. (Foto: Charlotte Christensen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskildes nørder indtager hovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskildes nørder indtager hovedstaden
Roskilde Avis Paperboy - 15. november 2017 kl. 00:35
Af Charlotte Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde-drengene Morten Juel Søndergaard og Christian Klinth Holm stod bag arrangementet Nørdmarked i DGI-byen i København, som fandt sted lørdag 11. november.

De har i alt holdt Nørdmarked 30 gange, fortrinsvis i Roskilde, og nu er idéen 'eksporteret' i stor udgave til København.

- DGI-byen henvendte sig selv til os. Det er vi meget glade for, for der findes ikke andre i Danmark, der laver det, vi gør, fortæller Morten og Christian.

Og hvad er det så, de gør, de to unge fyre, der med stolthed kalder sig selv og deres mange besøgende ved markederne for nørder.

- Nørderi er jo at gå op i noget, man brænder for. Vi samler hver gang et væld af boder med brugt, håndlavet og nyt nørderi. Det kan være inden for legetøj, videospil, brætspil og live-rollespil.

- Pudsigt nok er vi tit de yngste deltagere ved markederne - de fleste af vores besøgende er familiefædre på 30+, der kommer for at finde spil og figurer fra deres barndom, fortæller de.

Største nogensinde
Det kommende Nørdmarked bliver det største nogensinde. Ud over de sædvanlige turneringer i forskellige spil, figurmalings-workshop og brætspilscafé er det udvidet med subkultur-fænomenet cosplay. Cosplay, der går ud på at klæde sig ud som kendte figurer, har også mange yngre tilhængere.

Vokset til firma
Invitationen fra DGI-byen og udvidelsen af markedet sker næsten samtidig med at Nørdmarked er vokset sig stor nok til at blive en selvstændig virksomhed.

- Jeg har netop oprettet Nørdmarked som firma. Drømmen er, at vi på et tidspunkt kan leve af det her, fortæller Christian.

Han har været med til at arrangere Nørdmarked, næsten lige siden hans makker Morten fandt på at åbne sin egen nørd-bod ved et loppemarked. At interessen for at købe nørderier er stor, vidner det nye firma om. Men det er ikke det eneste sted, de to venner nørder.

Nørder i lokal klub
Gæsterne ved et Nørdmarked interesserer sig for eksempel for Dungeons & Dragons, Mario Kart 64, vinylplader, Pokemon, indie-bøger og gamle spillekonsoller.

Disse og mange andre interesser deler Morten og Christian også med medlemmerne i deres forening 'Nørdklub Roskilde'.

- Vi mødes en gang om ugen i Byens Hus på Stændertorvet og nørder. Vi har også dannet en landsdækkende forening, 'Nørdklub DK'. Her hjælper vi alle dem, som i stigende grad henvender sig til os og vil have hjælp til at lave deres egen klub, forklarer Morten Juel Søndergaard og Christian Klinth Holm.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk