21. november 2018
Ros Privatskole på Maglegårdsvej er kommet under skærpet tilsyn af Undervisningsministeriet, når det gælder undervisningen om frihed og folkestyre. (Arkivfoto: Erling J.)
Ros Privatskole på Maglegårdsvej er kommet under skærpet tilsyn af Undervisningsministeriet, når det gælder undervisningen om frihed og folkestyre. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskildes borgmester ønsker rene linjer om muslimsk privatskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskildes borgmester ønsker rene linjer om muslimsk privatskole
Opdateret 14. november 2017 kl. 08:54
Roskilde Avis Paperboy - 14. november 2017 kl. 08:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Nu er det fint, at vi får rene linjer omkring denne friskole. Enten må de rette op på tingene, eller også bliver de renset.

Sådan siger Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) efter nyheden om, at Ros Privatskole på Maglegårdsvej sammen med tre andre i landet er kommet under skærpet tilsyn af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet.

Ifølge Kristelig Dagblad har den forbindelse til den islamistiske Milli Görüs-bevægelse, der af den tyske efterretningstjeneste betegnes som islamistisk.

Friskolerne kommer under tilsyn på baggrund af de nye krav om overholdelse af frihed og folkestyre, som blev pålagt friskolerne den 1. januar i år og på grund af det uafhængighedskrav, der fremgår af friskoleloven.

Skolens bygninger er ejet af DIKEV Fonden, der blev oprettet af Milli Görüs-bevægelsen, og sammensætningen af bestyrelsen peger mod Milli Görüs-bevægelsen.

Bedre i folkeskolen
Joy Mogensen understreger, at kommunen ikke fører tilsyn med de lokale friskoler, så derfor ved hun ikke, om der er foregået noget forkert på friskolen ved Maglegårdsvej.

- Jeg synes, det er ærgerligt, hvis de ikke kan finde ud af at følge spillereglerne, men det må en nærmere undersøgelse fra Styrelsen nu afgøre.

- Helt overordet forstår jeg heller ikke, hvorfor indvandrer-miljøer og alle andre i Roskilde sender deres børn i religiøse friskoler fremfor i folkeskolen. Det fremmer ikke ligefrem integrationen i det danske demokrati, som også burde være det vigtigste for dem.

- Selv om man måske kan terpe sig til gode karakterer, er det mindst lige så vigtigt også at møde danske kammerater og knytte kontakter, der er vigtige senere i livet, når man skal have en uddannelse og finde arbejde.

Forrædere
Byrådsmedlem Karsten Lorentzen (DF) siger i en kommentar på Facebook:

- Jeg mener, det er særdeles bekymrende, at også den muslimske friskole i Roskilde er under Tilsynets radar pga tilknytningen til den islamistiske Milli Görüs-bevægelse.

- Men det harmonerer fint med de budskaber, som udgår fra Roskildes Ayasofya-moské i Allehelgensgade, hvor importerede tyrkiske imamer betegner Erdogan-modstandere som landsforrædere.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk