1. oktober 2020
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde i billeder juli-september

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde i billeder juli-september
Roskilde Avis - 01. januar 2019 kl. 08:43
Af Tekst og foto: Jan Partoft

Juli var varm og feriemåned. De største billedbegivenheder i Roskilde var Festivalen, der for en gang skyld var tør rent vejrmæssig. Så tør, at festivalområdet lignede et ørkenområde. Stanken og støvet fik mange til at bære støvmasker eller tørklæde for ansigtet. Rent musikalsk blev festivalen åbent på Orange Scene af Serveus. Største trækplaster foran scenen var Eminem. Hele den stor plads ved Orange var fyldt af mennesker, da han gik på scenen.
Lidt mindre trængt var der i Amfiteateret i Folkparken, da Mek Pek og Habasutterne igen lagde turen forbi Roskilde til sommerunderholdningen for børn.

arrow Læs også: Roskilde i billeder oktober-december

I august begyndte dagligdagene så småt efter feriesæsonen. P-huset på Sortebrødre Plads blev indviet. De første biler, der kørte ind i huset var elbiler. Allerede der var der tegn på at huset var svært at køre ind i, hvis man havde en stor bil. Efter at flere småfejl er blevet rettet og indkørselsforholdene er blevet rettet er kritikken af p-huset forsvundet. Nu skal bilisterne bare lære at finde frem til huset.
August var også måneden, hvor borgmester Joy Mogensen satte sig ind i en nedrivningsmaskine og satte gang i nedrivningen af det gamle skoleslagteri på Køgevej. Grunden skal bruges til boligbyggeri.
I Algade var der officiel indvielse af Kreativt hus for børn. Huset tog del i markeringen af 50-året for studenter- og ungdomsoprøret i 1968.

September bød på endnu en indvielse. Denne gang af det nye Kildgården, med Bevægelsens Hus, eller RiBen, som var navnet før og under byggefasen, som den største nyhed i området.
I remisen i Roskilde sagde man farvel til en 11 år langvarigt projekt med bygningen af en kopi af det første danske damplokomotiv Odin, der blev brugt på den første jernbanestrækning mellem Roskilde og København. Lokomotivet blev indviet på Danmarks Jernbanemuseum i Odense, hvor det nu har fået sit hjemsted.
På Sankt Josef Skole havde man besøg af andre af byens skoler til Naturvidenskabsfestival. Her kom prins Joachim for at se på, hvad skolebørnene havde skabt. Han rådede dem også til at blive ved med at være nysgerrige og spørge hvorfor og hvordan. Det er på den måde der bliver skabt nye tanker og opdagelser.
Roskilde Domkirke markerede den internationale Verdensarvsdag, med deltagelse af elever fra Roskilde Gymnasium og Roskilde Tekniske Skole. Eleverne fra førstnævnte skole fortalte de besøgende i domkirken om kirkens historie og eleverne fra teknisk skole viste lidt af det håndværk, der gjorde byggeriet af kirken mulig.

arrow Roskilde i billeder januar-marts 2018
01. januar 2019 kl. 00:39 Opdateret: kl. 00:57
arrow Roskilde i billeder april-juni 2018
31. december 2018 kl. 07:05 Opdateret: kl. 02:41
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk