13. juli 2020
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde i billeder april-juni 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde i billeder april-juni 2018
Roskilde Avis - 31. december 2018 kl. 07:05
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foråret og temperaturer over frysepunktet blev en realitet i begyndelsen af april. Det havde børnene på Sct. Jørgens Skole glæde af, da skolens 60 års dag blev fejret. Det sket udendørs, hvor børnene blandt andet blev stillet op i et stort 60-tal, så de kunne fotograferes til skolens jubilæumsskrift. Der blev også sunget fødselsdagssange og delt is ud til børnene.
Børnene var der også tænkt på, da Algade 31 skiftede fra at være aftenskolernes hus til at være kreativt hus for børn. Det skete i april, men først senere på året i august, var huset sat i stand indvendig så børnene kunne rykke ind.
Varmen, der tog til i løbet af sommeren, kom i april. Det satte straks gang i udelivet i gaderne, hvor restauranterne fik gang i udeserveringen.
April var en begivenhedsrig måned for børnene. I Roskilde-hallerne mødte otte kor op med tilsammen 280 børn for at synge som et stort kor. De små korsangere blev ledt gennem numrene af Jacob Høgsbro og der blev lagt ud med Himmel og How Do You Do, der var skrevet af Martin Gerup, Dorthe Schou og Jacob Høgsbro.
Langt mere alvorlig så det ud for de voksne. En arbejdskonflikt truede mellem Stat, kommuner og de offentligt ansatte. Det førte til blandt andet til en demonstration på Hestetorvet, hvor lærere og sygeplejersker og andre offentligt ansatte mødte op.

arrow Læs også: Roskilde i billeder oktober-december

I begyndelsen af maj skiftede vejret kort til en regnvåd omgang, men det holdt ikke mange dage. Da Åben Dans tog hul på SWOP-festivalen var det igen udevejr og der blev blandt andet danset på Stændertorvet og på Musicon.
Moskeen i Allehelgensgade blev indviet og den lagde rum til besøg af 8. klasserne fra Hedegårdenes Skole, der havde arbejdet med moskeens arkitektur i et projekt, hvor de blandt andet havde lavet 3D-modeller og historier om debatten omkring byggeriet af moskeen.
Mennesket bedste ven lagde beslag på Dyrskuepladsen i anden weekend i maj. Her var flere end 10.000 hunde fra 260 racer tilmeldt til Dansk Kennel Klubs internationale hundeudstilling. Alle hunde sagde bjæf og vuf, hvor deres ejeres sprog bar præg af at det var en international udstilling.
Roskilde Museum har fået nye farver og ny udstilling. Farveren er nøje udvalgt af kunstneren Maja Lisa Engelhardt. Det havde hun gjort så godt, at museet blev belønnet med Malermestrenes farvepris.
Roskilde Avises fotograf Erling J. Pedersen der døde i 2017, blev i slutningen af maj æret med et mindeløb, hvor nogle af de cykelryttere, som han havde kørt med som ung, og unge ryttere kørte i Roskildes Gader med start og mål på Stændertorvet. Her var der mødt mange mennesker op for at følge begivenhederne. Det gjalt både på torvet og langs ruten.
Stændertorvet samlede igen mange mennesker på månedens næstsidste dag. Her gik gartnerne fra Roskilde Kommune i gang med at grave forårets blomsterløg op fra bedet langs Palæmuren. I stedet for at smide de mange tusinde løg på kompostbunken, blev de delt ud til dem der var mødt op for at hente løgne. Det var en lang kø fra midten af Palæmuren og ned til enden af Palæstræde ved Sankt Ols Gade.

Juni bød på rejsegilde på Roskilde Festival Højskole på Musicon, hvor man kunne få en fornemmelse af, hvordan den gamle industrihal var forvandlet til en moderne bygning til undervisning og samling.
Domkirken samlede børnene fra de mindste klasser i Roskilde skoler for at give en levende omgang bibelhistorie, hvor præsterne var udklædt som bibelske personer. Der blev fortalt fra Det nye Testamente og bagefter var der fest med brød og saft.
I juni blev Dyrskuepladsen brugt til det, den er opkaldt efter. Det var den 49. udgave af Roskilde Dyrskue. Vejret var varmt og solrigt. Trods de høje temperaturer mødte 85.850 mennesker op på pladsen for at se på dyr og maskiner.
Juni var også forberedelsens tid til årets Roskilde Festival. Roskilde Kommune og Fors havde dog været i gang i lang tid, og måneden bød på indvielsen af en stor kloaktank i yderkanten af festivalområdet ved skaterbanen i Darup. Tanken samler alt spildevand fra området, som er blevet kloakeret og forsynet med permanent drikkevandsforsyning. Det betyder at festivalen og andre der bruger det store område kan byde på bedre toilet og badefaciliteter for de besøgende.

arrow Roskilde i billeder juli-september
01. januar 2019 kl. 08:43 Opdateret: kl. 02:43
arrow Roskilde i billeder januar-marts 2018
01. januar 2019 kl. 00:39 Opdateret: kl. 00:57
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk