22. marts 2019
Lasse Schöne sammen med forældrene Tina og Lars i Himmelev. Læserne af Roskilde Avis har i øjeblikket mulighed for at vinde hans landsholdstrøje.
gallery icon

Se billedserie

Lasse Schöne sammen med forældrene Tina og Lars i Himmelev. Læserne af Roskilde Avis har i øjeblikket mulighed for at vinde hans landsholdstrøje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde-dreng i hovedrolle på VM-hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde-dreng i hovedrolle på VM-hold
Roskilde Avis Paperboy - 20. juni 2018 kl. 00:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lasse Schöne, der som ung spillede i Himmelev, hvor forældre stadig bor, får nu en hovedrolle på det danske landshold ved fodbold-VM, der torsdag spiller mod Australien.

arrow Læs også: Video og fotogalleri: Fed stemning på fyldt Hestetorv

Efter den heldige åbningssejr på 1-0 over Peru kan danskerne med en ny gevinst mod puljens svageste hold Australien i realiteten kvalificere sig til ottendedels-finalen, og så får den sidste kamp imod puljens favorit Frankrig ikke nogen afgørende betydning.

32-årige Schöne kom på banen allerede efter en halv time imod Peru, da den normale defensive styrmand William Kvist blev ramt hård i et sammenstød og brækkede to ribben, så han nu er ude af turneringen - i hvert fald ind til videre.

Dermed overtager Schöne rollen som defensiv styrmand på midtbanen, hvor hans opgave er at 'lukke huller', når modstanderne angriber. Men det er også vigtigt, at han kan lægge lange afleveringer med fint overblik og god sparketeknik, så de andres forsvar bliver lukket op, når Danmark etablerer hurtige modangreb - som det der gav mål mod Peru.

Fodbold-dynasti.
Lasse Schöne er er tredje generation i et helt fodbold-dynasti. Hans far Lars nåede at spille for både B1903 og KB, inden familien flyttede til Terrasserne, så han stillede for RB06 og siden Roskilde KFUM.

Farfar Willy Schöne var måske endnu mere kendt som træner for divisionsholdene i både Køge og Roskilde. I sin egen karriere spillede han i sin tid for Skovshoved, da den lille fiskerby ved Øresund dengang var med i landets bedste fodboldrække.

Barnebarnet Lasse spillede i Himmelev-Veddelev Boldklub som lille og med sit store talent kom han snart videre til Lyngby.

Allerede som ungdomsspiller kom han til Heerenveen i hollandsk Friisland, der har været kendt for at give trygger rammer for mange danske ungdomsspillere, bl.a. landsholdets nuværende assistentræner Jon Dahl Tomasson.

Siden 2012 har Lasse Schöne været hos den berømte hollandske topklub Ajax i Amsterdam.

tk

arrow Fotogalleri fitness: Helene kom med i bikini-toppen
22. juni 2018 kl. 00:23 Opdateret: kl. 13:09
arrow Fotogalleri: VM Danmark - Australien: Spænding på Hestetorvet
21. juni 2018 kl. 18:18 Opdateret: kl. 18:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk