2. december 2020
Roskilde er fortsat Sjællands største - og bedste - handelsby.
gallery icon

Se billedserie

Roskilde er fortsat Sjællands største - og bedste - handelsby.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kåring: Bedste handelsby på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kåring: Bedste handelsby på Sjælland
Opdateret 23. oktober 2020 kl. 09:08
Roskilde Avis - 22. oktober 2020 kl. 14:18
Af Foto: Jan Partoft

Ved et arrangement i Fredericia blev Roskilde kåret som den bedste større handelsby på Sjælland, efter en vurdering foretaget af en ekspertjury og undersøgelser blandt kunderne.

Samlet endte Roskilde på en 4. plads efter de tre jyske byer Holstebro, Fredericia og Herning. Til gengæld var domkirkebyen foran andre sjællandske konkurrenter som Køge, Næstved eller Slagelse.

I kategorien under 20.000 indbyggere var Vordingborg Kommune stærkt repræsenteret - men ikke med hovedbyen. Her vandt den gamle amtshovedstad Præstø med Møns historiske købstad Stege på en fin tredjeplads.

Dermed har Roskilde, der i 2012 blev kåret til landets bedste handelsby, været med helt fremme i efterhånden mange år.

Tilfredsstillende med plads til forbedring

Formanden for Roskilde Handel Torben Stevold kalder resultatet for 'absolut tilfredsstillende', fordi Sjællands største handelsby fortsat er med helt i toppen.

- Vi kan jo se af undersøgelsen, at kunderne på Sjælland gennemgående er mere kritiske end i Jylland. De jyske byer ligge gennemgående langt højere i kundernes vurdering, mens vi så bliver hævet op takket være eksperternes vurdering.

- Selv om der nu er besluttet en fornuftig parkerings-politik, så har der været så meget kritik, at det nok også har påvirket kundernes vurdering.

Når det gælder de to kategorier med den flotteste handelsby og evnen til innovation er Roskilde ligeledes med i Top 3.

- Men til gengæld går det ikke så godt med vores markedsføring. Vi har nok satset for ensidigt på det digitale og glemt de mere traditionelle medier, der fortsat har en stærk gennemslagskraft hos de ældre og købedygtige kunder. Den gennemsnitlige kunde i Roskilde er jo 51 år, så det skal vi have rettet op på, erkender Torben Stevold.

tk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk