27. marts 2019
Nanna Vöge og Dan Cornelius har fået opbygget et meget anerkendt arkitektfirma i Roskilde.
gallery icon

Se billedserie

Nanna Vöge og Dan Cornelius har fået opbygget et meget anerkendt arkitektfirma i Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde-arkitekter: Cornelius-Vöge tildelt hæderspris på 250.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde-arkitekter: Cornelius-Vöge tildelt hæderspris på 250.000 kroner
Roskilde Avis Paperboy - 15. juni 2018 kl. 00:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde-arkitekterne Dan Cornelius og Nanna Vöge har modtaget en flot hæderspris på 250.000 kroner fra professor og arkitekt m.a.a. Halldor Gunnløgssons Fond.

Blandt deres vigtige lokale arbejder har været Vindinge Sognehus og kystsikringen på Roskilde Havn. Senere i år indvies det nye idræts- og kulturhus, der er tegnet af firmaet som en del af Jyllinge-hallernes genopbygning efter den store brand.

I Danmark har de i samarbejdet med japaneren Kuma også vundet opgaverne med at bygge HC Andersens Eventyrhus i Odense samt førstepræmien om det nye Vandkulturhus på Papirøen i Københavns Havn.

Internationalt har de ligeledes markeret sig med flere anerkendte og roste projekter

Kulturhistorie
I sin begrundelse for at give prisen til de to lokale arkitekter siger bestyrelsen for Gunnløgsens Fond:

Tegnestuen fortæller historier baseret på vores fælles kulturhistorie og identitet og fremtræder som en af vore bedste fortolkere af den danske og nordiske arkitekturarv'.

Halldor Gunnløgsson døde i 1985 og er en af Danmarks mest anerkendte arkitekter.

I en årrække var han professor i bygningskunst på Kunstakademiets Arkitektskole, og arbejdede i flere år sammen med Jørn Utzon på projekter i Sverige.

I Danmark har Gunnløgsson blandt andet tegnet Udenrigsministeriet på Christianshavn samt Tårnby Rådhus, men han var især kendt for sit præg på enfamiliehusbyggeriet i 1950'erne og 1960'erne.

Erhvervspris
Som anerkendelse for deres indsats i Roskilde-området, er de to arkitekter også nomineret til den lokale erhvervspris, som Danske Bank står bag.

Den gives til en virksomhed i Roskilde Kommune, der i særlig grad har skabt vækst og udvikling i det lokale erhvervsliv, og som bidrager til en positiv omtale af Roskilde.

css

Cornelius Vöge
CORNELIUS VÖGE Atelier for Arkitektur blev grundlagt i 2006 af arkitekterne Dan Cornelius og Nanna Vöge, der i en årrække boede i Jyllinge og nu bor i Roskilde-

På tegnestuen i Hedegade arbejder i dag 15 arkitekter og -studerende.

Tegnestuen arbejder primært med kulturelle og offentlige bygninger, boliger, byplanlægning, strategier for interessenter, kulturplanlægning og social planlægning,

Cornelius Vöge opfatter arkitektur som en kommunikerende kunst, hvor bygninger fortæller historier. Tilgangen kan beskrives som en fortællende, nordisk arkitektur med særprægede og innovative udtryk, som er baseret på Nordens fælles kulturhistorie og identitet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk