21. september 2020
En tidligere ansat på Roskilde Sygehus blev jaget ud fra en reception med en gammel kollega.
gallery icon

Se billedserie

En tidligere ansat på Roskilde Sygehus blev jaget ud fra en reception med en gammel kollega.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ridefoged-metoder på sygehuset: Smidt ud fra kollegas reception

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ridefoged-metoder på sygehuset: Smidt ud fra kollegas reception

Artiklen er opdateret med kommentar fra driftschef Johnny Lyngård Petersen fra Sjællands Universitetshospitals, Roskilde Sygehus.

Opdateret 14. februar 2020 kl. 08:46
Roskilde Avis - 13. februar 2020 kl. 18:27
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kort før jul blev Palle Stevne Nielsen, der selv har arbejdet på Roskilde Sygehus gennem mere end 30 år, smidt ud fra en kollegas reception. Han er nu gået til Roskilde Avis, fordi han chokeret over, hvad han oplever som 'ridefoged-metoder' på en offentlig arbejdsplads.

arrow Læs også: Roskilde Sygehus: Møde om arbejdsklimaet

Palle Stevne Nielsen var ansat i over 30 år som specialarbejder i sygehusets tekniske afdeling. Men han blev sagt op for tre år siden, da han havde for stort sygefravær i forbindelse med sin kones kræft-sygdom og død.

I slutningen af 2019 var han så mødt op til en reception på sygehuset for en mangeårig tidligere kollega. Endnu receptionen var slut, mens han stod i et tilstødende rum og talte med gamle arbejdsmakkere, kom en mellemleder så og bad ham om at forlade sygehuset.

- Naturligvis gjorde jeg det, men jeg forstår ikke, at han kan opføre sig på den måde. Vi var jo på en offentlig ejendom, siger Palle Stevne Nielsen, der gennem mange år tillige har været aktiv i den lokale fagbevægelse.

Dårligt arbejdsmiljø
Roskildes fagforeninger, der har medlemmer på sygehuset, har oplevet flere problemer i den samme afdeling.

Den omtalte mellemleder krævede bl.a. at medarbejderne skulle møde frem og give ham hånd om morgenen. Da en gammel håndværker med mange år bag sig på sygehuset nægtede det, blev han fyret.

Bo Viktor, der er formand for LO i Roskilde, som samler de lokale fagforeninger, er godt bekendt med problemerne.

- Vi undrer os over, at man på en offentlig arbejdsplads, der jo er ejet af os alle, accepterer den form for ledelse og kadaver-disciplin. Det motiverer i hvert fald ikke folk til at gøre en god indsats på arbejdspladsen.

Bo Viktor ser nu frem til forhandlinger med de ansvarlige ledere på arbejdspladsen for at få et bedre arbejdsmiljø på Roskilde Sygehus.

Opdatering 14. februar

Efter artiklen i Roskilde Avis 13. februar om problemer med arbejdsklimaet i den tekniske afdeling på Roskilde Sygehus er der nu indkaldt til et møde for at diskutere sagen allerede mandag.

Johnny Lyngård Petersen, der er driftschef på Sjællands Universitetshospitals, som Roskilde Sygehus er en del af, siger:

- Jeg er meget overrasket over at se den beskrivelse af vores arbejdsplads i avisen. I enhver virksomhed vil sådanne historier gøre indtryk på såvel ansatte og de ledere som hver dag gør deres yderste, og jeg kan overhovedet ikke genkende den udlægning, som artiklen giver udtryk for.

- Jeg har i dag haft kontakt med formanden for LO Roskilde Bo Viktor, og vi har aftalt et møde allerede på mandag, hvor vi vil drøfte sagen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk