2. december 2020
I 2014 tabte Roskilde Brandvæsen opgaven med at køre ambulancer i Roskilde samt Lejre kommune, og siden har Falck været alene på banen. (Arkivfoto: Erling J.)
I 2014 tabte Roskilde Brandvæsen opgaven med at køre ambulancer i Roskilde samt Lejre kommune, og siden har Falck været alene på banen. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionen overtager ambulancer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionen overtager ambulancer
Roskilde Avis - 04. maj 2020 kl. 19:45

Region Sjælland vil fra februar 2024 overtage en del af den ambulancekørsel, som i øjeblikket udføres af det private firma Falck, har et flertal i Regionsrådet besluttet.

- Meningen er at skabe ekstra tryghed til borgerne - og samtidig undgå total afhængighed af et enkelt firma. Det har tidligere givet problemer i Fyn og Sydjylland, hvor regionen nu med succes, har overtaget ambulancerne, fortæller regionsformand Heino Knudsen (S).

Region Sjælland er opdelt i fire forskellige områder, når det gælder udbud for ambulancekørsel.

Det sydligste område omfatter Lolland-Falster, Møn og Vordingborg. Næste område er Sydvestsjælland med bl.a. Næstved, Slagelse og Kalundborg.

Østsjælland omfatter et område lige fra Præstø over Køge og Ringsted til Greve. Mens Nordvestsjælland består af Roskilde, Holbæk og Odsherred

Alle fire distrikter skal sendes i udbud, men Region Sjælland vil hjemtage to af disse områder og her oprette sit eget ambulancevæsen.

- Med et regionalt ambulancevæsen kan der skabes et mere 'glidende sundhedssystem', lige fra behandling på stedet til de modernes ambulancer med veluddannet personale og frem til en indlæggelse på et sygehus. Samtidig mener et flertal, at det er sundt med konkurrence på området, så regionen og dens borgere kan få den bedste kvalitet til en fornuftig pris, mener Heino Knudsen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk