25. november 2020
Rebslagning er et håndværk man kan høre og se mere om på Vikingeskibsmuseet.(Foto: Jan Partoft)
Rebslagning er et håndværk man kan høre og se mere om på Vikingeskibsmuseet.(Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reb og krigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reb og krigere
Roskilde Avis - 23. oktober 2020 kl. 16:11

Vikingeskibsmuseet har valgt at fortsætte nogle af efterårsferiens aktiviteter i de kommende weekender. På lørdag 24. og 25. og lørdag 31. oktober kan man opleve krigerfortællinger på Vikingeskibsmuseet. Det er museets formidler Oliver, der fortæller om vikingekrigeren og hans udstyr.

Selv en viking havde brug for noget til at holde det hele sammen, og til mange opgaver var reb vigtige og helt uundværlige på et skib. Håndværket at lave reb hedder rebslagning og i nutiden er det helt overtaget af maskiner, men tidligere var det et krævende håndværk. På Vikingeskibsmuseet har man stadig folk, som kan håndværket. Det kan man se og høre mere om lørdag 24. og 31. oktober.

Lørdag 24., søndag 25. og lørdag 31. oktober kan alle gæster på Vikingeskibsmuseet møde formidlere, der fortæller om deres egne yndlingsemner.

Museet kalder det 'pop-up' formidling, fordi fortællingerne foregår forskellige steder rundt omkring på museets område og handler om særlige emner, der passer til netop det sted, hvor formidlingen foregår.

Fortællingerne tager udgangspunkt i særlige emner, der knytter sig til vikingeskibene som handel, togter eller måske fiskeri, og alle gæster er velkomne til at stille spørgsmål og gå dialog.

Alle aktiviteterne sker mellem klokken 10.30 og 15.30.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk