22. juni 2021
Jeppe Trolle, der her ses til et tidligere Grundlovsmøde i Byparken, tror på ny radikal fremgang i Roskilde. (Arkivfoto: Erling J.)
Jeppe Trolle, der her ses til et tidligere Grundlovsmøde i Byparken, tror på ny radikal fremgang i Roskilde. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikal genopstiller til byrådet: Jeppe klar til at blive borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikal genopstiller til byrådet: Jeppe klar til at blive borgmester
Roskilde Avis - 05. august 2020 kl. 03:06

Roskildes radikale byrådsmedlem Jeppe Trolle genopstiller til kommunevalget i 2021, og han er klar til at blive borgmester, hvis muligheden skulle vise sig.

Den nu 51-årige politiker har læst forvaltning samt filosofi på RUC og arbejder i øjeblikket som lærer på skolen i Viby.

Han blev første gang valgt som radikalt medlem af Roskilde Byråd i 2013 og har efter de to seneste valg støttet socialdemokraten Joy Mogensen som borgmester.

Men hvis han skulle få det 16. og afgørende mandat mellem de røde (S, SF og EL) og de blå (V, K og DF), er Trolle parat til at sætte sig i borgmesterposten, hvis han får chancen for det.

- Opgaven er jo at sikre indflydelse for radikal politik, og det vil selvfølgelig også være lettere med en borgmesterpost, forklarer han.

Gammel højborg
Roskilde er en gammel radikal højborg, der i mange år havde radikal borgmester. I årene 1949-78 havde partiet således hele fire borgmestre:

Murermester Henning Løve Jørgensen, revisor Christian Arthur Jacobsen, pædagog Grethe Munk og viceinspektør i Undervisningsministeriet John Iversen.

I Roskildes radikale storhedstid sørgede den daværende VKR-regering samtidig for, at landets nye universitet blev placeret ved Roskilde, på marken ved Marbjerg.

De radikale borgmestre byggede på et borgerligt flertal sammen med Venstre og Konservative, efter at Roskildes daværende K-leder, senere indenrigsminister Poul Sørensen, havde erkendt, at de to partier aldrig alene kunne få flertal i Roskilde.

Ny fremgang
Jeppe Trolle er overbevist om, at De Radikale i Roskilde kan vinde noget af fordums styrke tilbage. Ved det sidste folketingsvalg i 2019 fik partiet næsten 10 pct. af stemmerne, hvilket ville være nok til 2 eller 3 pladser i byrådet.

- Vi oplever en ny fremgang med tilgang af flere medlemmer. Forhåbentlig kan vi finde nogle nye kandidater til kommunevalget, når vi snart skal holde generalforsamling og senere på efteråret en opstillings-generalforsamling.

- Jeg tror bl.a. vi kan få nogle stemmer fra Alternativet, fordi vi på flere punkter ligger tæt på dem, f.eks. når det gælder miljøpolitik, siger Jeppe Trolle.

tk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk