24. oktober 2021
ROMU-chefen Morten Thomsen Højsgaard talte på RUC om de godes muligheder for samarbejde mellem det lokale museum og universitet.
ROMU-chefen Morten Thomsen Højsgaard talte på RUC om de godes muligheder for samarbejde mellem det lokale museum og universitet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ROMU-chef på RUC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROMU-chef på RUC
Roskilde Avis - 20. februar 2020 kl. 16:14

Chefen for Roskilde Museum-koncernen Morten Thomsen Højsgaard har været på RUC, hvor han holdt oplæg om de mange samarbejdsmuligheder, der er mellem det lokale museum og universitet.

- Det vigtigste råstof, vi har er viden, og det er RUC en fremragende eksponent for, sagde han.

- Jeg har talt med dygtige forskerer med viden af høj relevans om oplevelses-økonomi, om almindelige menneskers brug af historien, om kulturinstitutioner som mødesteder.

- RUC er med rette kendt for at skabe viden gennem projekter og problemorienteret læring. Det kan der helt sikkert bygges gode og nye samarbejder op omkring, sagde ROMU-direktøren.

- Tætte relationer mellem museum og universitet er vigtige. Det gælder alt fra samarbejde om forelæsninger over universitetspraktik til større forskningsinitiativer og fondsansøgninger.

- På den måde skaber vi større værdi end ved at arbejde hver for sig, mente Morten Thomsen Højsgaard.

RUC's rektor Hanne Leth Andersen var på samme linje:

- Vi lægger stor vægt på at udvikle viden i samspil med kulturinstitutioner, forskere og studerende. Kommunale og regionale samarbejder er helt centrale for universitetet i forhold til at løfte vores samfundsopgave.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk