20. november 2019
Både gæster og restauratører nyder godt af den populære madfestival i uge 41. Her er vi på Grundsmag på Stændertorvet.
Både gæster og restauratører nyder godt af den populære madfestival i uge 41. Her er vi på Grundsmag på Stændertorvet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: RO:KOST slår rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RO:KOST slår rekord

Den lokale madfestival sælger både billetter og styrker sammenholdet

Opdateret 22. oktober 2019 kl. 14:39
Roskilde Avis - 22. oktober 2019 kl. 09:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med temaet 'Jordforbindelse' har den lokale madfestival RO:KOST endnu engang vist rekordmange gæster, at Roskilde og omegn er rig på lokalt producerede fødevarer.

Samtidig sætter byens restauranter en ære i at hente råvarer hjem lokalt og insistere på, at madkultur kan og bør spille en rolle i den grønne omstilling.

Styrket fællesskab

I alt 3.116 billetter blev indløst til madfestivalen i uge 41. Men også på andre områder var begivenheden en succes for byens restauranter.

I mødet om RO:KOST har de lært hinanden at kende og fundet ud af, hvordan de kan hjælpe hinanden.

- RO:KOST har helt afgjort gjort en forskel og styrket fællesskabet mellem restauranterne. Vi er naturligt kommet i dialog med hinanden. Nu ringer jeg bare til Pipers Hus, hvis jeg har en forespørgsel på en begravelse, jeg ikke selv kan tage, eller smutter forbi hvis jeg mangler servietter. Det gjorde jeg ikke tidligere, siger Philip Færch, der driver restaurant Store Børs.

Deles om gæsterne

Også hos restaurant Why Food and Cocktails oplever restauratør Nanna Ajslev, at festivalen har skabt blik for, hvor oplagt det er at hjælpe hinanden restauratørerne imellem.

- Fx havde Mumm et bryllup, som de serverede middag for, men som de ikke havde samme mulighed for at servicere med fest og drinks og musik efterfølgende. Der var det oplagt, at de efter middagen sendte gæsterne op til os, så de kunne fortsætte bryllupsfesten her, forklarer hun.

Det er sjette år i træk, RO:KOST og Roskildes restauranter hylder de lokalt producerede fødevarer.

Igen i år fik restauratørerne til opgave at sammensætte en menu, hvor minimum fem ingredienser er lokalt producerede.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk