22. januar 2018
Den internationale afdeling på Skt Josef er blevet en stor succes, men det har givet skolen endnu større pladsproblemer.
Den internationale afdeling på Skt Josef er blevet en stor succes, men det har givet skolen endnu større pladsproblemer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatskole vil leje den gamle realskole: Skt. Josef ind på Gråbrødre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatskole vil leje den gamle realskole: Skt. Josef ind på Gråbrødre
Roskilde Avis - 20. april 2017 kl. 00:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildes katolske privatskole Sankt Josef vil nu at leje sig ind i lokaler på Gråbrødre Skole i Frue Kirkestræde, hvor der tidligere har været både kommunal realskole og folkeskole.

I de sidste mange år er bygningerne brugt til undervisning af byens store aftenskoler. Men lokalerne bliver nu tomme, efterhånden som oplysningsforbundene flytter til Kildegården, hvor nye lokaler indrettes og bygges til dem.

Denne flytning ventes afsluttet i sommeren 2018, og i mellemtiden vil en række af de hidtidige undervisningslokaler stå ubrugte på Gråbrødre og kan ikke bruges til andet, indtil der træffes en beslutning om, hvad bygningerne i den gamle skole skal bruges til.

Mangler lokaler
Lederen på Skt. Josef Skole, Thorsten Dyngby, bekræfter, at forhandlingerne med kommunen er i gang, men vil ikke udtale sig om detaljerne, før sagen er behandlet i byrådet på onsdag.

- Men jeg kan sige, at vi i høj grad mangler lokaler i vores eksisterende skole ved Frederiksborgvej.

- Sammen med kommunen prøver vi at finde en løsning, så vi kan bygge her. Men i mellemtiden vil det være en god løsning, at bruge tomme undervisnings-lokaler på den gamle Gråbrødre Skole, siger Thorsten Dyngby.

I givet fald bliver det nogle af de ældste elever fra Skt. Josef, der skal gå i den fløj på Gråbrødre, som vender ud til Frue Kirke Stræde overfor VUC.

International succes
Presset på Skt. Josef er ikke blevet mindre, efter at dens nye internationale afdeling har fået succes. Efter sommerferien vil 250 elever starte i den internationale afdeling, oplyser Thorsten Dyngby.

Eleverne kommer blandt andet fra udenlandske forældre, som har fået arbejde på RUC, Risø eller i Købenahavn. De fleste af dem er fra Europa, men mange nationaliteter er repræsenteret.

- De vil gerne bo i Roskilde-området, hvis deres børn kan få en international uddannelse her, fortæller Thorsten Dyngby.

Drøm om gymnasium
Skolelederen fra Skt. Josef håber fortsat på, at Roskilde også kan få et internationalt gymnasium og samarbejder med Roskilde Gymnasium ved Domkirkepladsen om det.

Hidtil har både 'amtet' og Katedralskolen fået afslag på det, men han håber, at hvis man laver et projekt centralt på den gamle Gråbrødre Skole, der ligger få minutters gang fra stationen, vil det kunne blive til virkelighed.

- For Roskildes udvikling vil det være et positivt bidrag, hvis forskere og andre veluddannede udlændinge vælger at slå sig ned her, fordi deres børn kan få en god gymnasie-uddannelse.

- Jeg synes, det er en smuk idé, hvis vi kan bruge disse historiske lokaler til et internationalt gymnasium.

- Her har jo været tusinder af Roskilde-børn på den gamle kommunale realskole og senere har det været videbegærlige voksne, som har fulgt undervisningen på byens mange aftenskoler.

- I hvert fald er det mere tiltalende tanke, end hvis den gamle skole bare skal bygges om til ejerlejligheder, mener Thorsten Dyngby.

tk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk