10. juli 2020
Vinderbilledet fra Viby Skole havde både fået plads til dronningen med hat, domkirken og vikingeskibene, så ingen var i tvivl om, at det er fra Roskilde.
gallery icon

Se billedserie

Vinderbilledet fra Viby Skole havde både fået plads til dronningen med hat, domkirken og vikingeskibene, så ingen var i tvivl om, at det er fra Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pige på Viby Skole leverede: Roskildes gave til Margrethe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pige på Viby Skole leverede: Roskildes gave til Margrethe
Roskilde Avis - 29. maj 2020 kl. 04:29
Af Foto: Kim Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Roskilde i lighed med landets øvrige 97 kommuner sender et billede som gave til Dronning Margrethe i anledninge af statsoverhovedets 80 års fødselsdag, kommer det fra Hadia Ahmadi, der går i 3. klasse på Viby Skole.

I finalen mellem tre forslag blev det foretrukket fremfor to andre billeder fra henholdsvis Nordskolen i Jyllinge og Østervangsskolen i den sydøstlige del af Roskilde by.

Til sin fødselsdag havde dronningen frabedt sig alle gaver - undtagen denne ene med billeder fra en 3. klasse i alle landets 98 kommuner.

Tomt rådhus
Afgørelsen og afsløringen foregik i forhallen på et ellers tomt rådhus, hvor de fleste medarbejdere fortsat er sendt hjem.

På grund af corona-faren kunne børnene fra 3. klasserne, der var med i slutspurten heller ikke være med på rådhuset, men de fik selvfølgelig hurtig besked bagefter.

Juryen bestod af borgmesteren sammen med skoledirektøren og en tidligere formningslærer, der nu tager sig af billedkunst i kommunens skoler. De roste kvaliteterne i alle tre finale-billeder, men var dog også enige om, at billede fra Viby bedst formidlede budskabet.

- Jeg er stolt over, at skoleelever i Roskildes 3. klasser med talent og flid på denne måde er med til at fejre Margrethe. Det er en gave, som vi virkelig kan være bekendt at sende til Amalienborg, sagde en tilfreds borgmester Tomas Breddam.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk