10. december 2018
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Persillepigen inviterer på italiensk stemning mellem grønsagerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Persillepigen inviterer på italiensk stemning mellem grønsagerne
Roskilde Avis Paperboy - 17. februar 2018 kl. 06:28
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grønsager og frugter hænger og står på rad og række i den lille butik, som Persillepigen åbnede torsdag i det tidligere bageri på Stændertorvet.

arrow Læs også: Forrygende start for Persillepigen

Rød, gul, orange, lilla og mange andre kulører kæler for øjnene, når man går op ad trappen til hjørnebutikken.

Man bliver uvilkårligt imponeret over, hvor mange spiselige ting ejer af butikken Signe Faurholdt har formået at få stoppet ind på de få kvadratmeter, så det stadig ser ordentligt og ikke mindst indbydende ud.

- Det minder om Italien, udbryder en kunde begejstret, da hun går ind ad døren.

Kort efter dukker endnu en kunde op, der glad siger, at han har savnet hende i byen.

Eksotisk i Roskilde
Da Roskilde Avis kommer forbi, er det butikkens anden åbningsdag, og kunderne bliver ved med at strømme ind og spørge til de mange eksotiske grønsager, som de fylder i poserne.

En tyrkisk kvinde bliver begejstret, da hun opdager de gule kvæder.

De smager så godt, når man spiser dem rå, og så kan man lave den dejligste mos, man kan blande op med flødeskum, fortæller hun forventningsfuldt.

Signe giver et råd videre til en kunde, der netop har købt dild:

- Hvis den bliver lidt kedelig, så skær lidt af stilkene og stil den i det varmeste vand fra hanen i ti minutter, så liver den op igen.

Savnede byen
Siden Persillepigen sidst havde butik i Roskilde har hun været over Grønttorvet, Køge og Lejre.

Men hun savnede livet i Roskilde, derfor valgte hun igen at åbne butik i domkirkebyen.

Og det ser da også ud som om roskildenserne har savnet Signe, der denne dag flyver og farer rundt i butikken for at servicere kunderne med et kæmpe smil på ansigtet. I hvert fald kommer rigtig mange forbi og hilser på, mens de beundrer det italienske og franske islet.

Tyrkisk kvædemos
Man tager en eller flere kvæder, vasker frugten grundigt og skærer den i mindre stykker.

Det er vigtigt at kærner og skræl kommer med. Derefter koges det ind en gryde sammen med sukker og vand.

Under kogningen skifter mosen farve.

Spis den med nypisket flødeskum.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk