16. februar 2019
Den kendte ejendomsmægler Ellen Johnsrud stiller op for Venstre ved det kommende valg til Roskilde Byråd. (Foto: Jan Partoft)
Den kendte ejendomsmægler Ellen Johnsrud stiller op for Venstre ved det kommende valg til Roskilde Byråd. (Foto: Jan Partoft)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På vej til Roskilde Byråd: Ejendomsmægler Ellen Johnsrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På vej til Roskilde Byråd: Ejendomsmægler Ellen Johnsrud
Roskilde Avis Paperboy - 29. september 2017 kl. 00:36
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Man må selv gøre en indsats og tage ansvar for sin tilværelse. Men hvis folk gør, hvad de kan, vil jeg godt hjælpe dem, når de har brug for det.

Sådan sammenfatter ejendomsmægler Ellen Johnsrud sin politiske holdning.

I serien med nye kandidater, der har mulighed for at komme i Roskilde Byråd ved valget i november, repræsenterer hun Venstre.

- Jeg er jo fra landet og vokset op med på en gård i Jylland, så det har jeg nærmest 'fået ind med modermælken'. Vi diskuterede meget politik hjemme, og det har altid interesseret mig, men jeg har først rigtig fået tid nu, fortæller hun.

Ellen Johnsrud har ikke selv fået noget forærende undervejs. Når hun er blevet en kendt erhvervskvinde i Roskilde, er det gennem sin flid, dygtighed og en række andre kvaliteter.

- Jeg sluttede med mellemskole-eksamen, selv om læreren talte med mine forældre og sagde, at jeg burde i gymnasiet.

- Men det ville specielt min far ikke høre tale om. Dengang skulle pigerne bare lære af passe huset og blive godt gift. Så jeg kom i huset hos en ældre familie, der faktisk var flinke nok.

- Heldigvis fik jeg eksem og kunne ikke have hænderne i vand, og så er man jo ikke meget bevendt som husfrue eller ung pige i huset.

I stedet kom hun i kontorlære på Færchs gamle tobaksfabrik i Holstebro, og det blev indgangen til et helt andet liv for den ihærdige unge pige.

Faldt for Roskilde
På et tidspunkt besøgte hun sin storebror, der havde fundet en pige i Roskilde og var flyttet her til.

- Jeg faldt for byen med det samme og besluttede, at der ville jeg også bo.

Som sagt så gjort. Ellen Johnsrud fik lejlighed på Kongebakken, men kunne ikke finde et lokalt job og startede derfor i FCB-hovedkvarteret i Albertslund.

Siden arbejdede hun i Roskilde for en byggekonge og en advokat, og i mens uddannede hun sig samtidig som ejendomsmægler.

Hele vejen viste hun initiativ og gå-på-mod. Disse kvaliteter hjalp hende, både når hun skulle søge nyt arbejde, og da hun startede som selvstændig ejendomsmægler ude på Præstemarksvej i industrikvarteret.

Ind med Damgaard
Ellen Johnsrud fortæller, at hun altid har haft en liberal holdning og haft sympati for Venstre.

- For mig betyder det, at vi skal sikre gode forhold for erhvervslivet, så virksomhederne udvikler sig og skaber nye job. Det giver også penge til samfundet, så vi kan sikre velfærden for alle.

- Men det var først for godt et år siden, at Flemming Damgaard Larsen - tidligere folketingsmedlem for Roskilde og nu medlem af Lejres kommunalbestyrelse samt kandidat til Sjællands Regionsråd - fik mig overbevist om, at jeg også skulle være medlem og aktiv i partiet, fortæller hun.

En mærkesag for Ellen Johnsrud er skabelsen af 'oldekolle' byggerier i Roskilde:

- For mange bliver huset jo for stort, men de vil stadig gerne have en egen bolig. Hvis man skaber bebyggelser med mindre boliger med tilhørende lille have i en cirkel rundt om fælles faciliteter som køkken og samlingsrum, vil det være ideelt. Roskilde burde have afsat plads til det på grunden ved siden af det store plejecenter i Trekroner.

Et andet vigtigt punkt for hende er at sende flygtninge i arbejde straks:

- De lærer sproget langt bedre og kommer til at forsørge sig selv, når de er sammen med danskere på en arbejdsplads. Hvis de først kommer ind i 'en mølle' med kurser og passiv forsørgelse, er der alt for stor risiko for, at de aldrig kommer ud igen.

Spildte penge
I Roskilde mener Ellen Johnsrud, det er helt forkert, at et flertal nu har besluttet at bygge en stor ny svømmehal ved siden af Roskilde Badet til 150 mio.

- Her ønskede Venstre en ny svømmehal placeret i Trekroner og så renovering af det eksisterende Roskilde Bad, hvilket ville give mere valuta for pengene. Nu spilder man borgernes penge på dette prestige-projekt, siger hun.

Til gengæld er hun glad for det nyrenoverede Stændertorv, der efter hendes opfattelse er et aktiv for Roskilde.

- Men gågaden er en forvirring for både cyklister og fodgængere. Det er tosset, at man må cykle mellem de gående i Algade - og ikke i Skomagergade. Det frister mange til at køre hele vejen og skaber alt for mange farlige situationer. Så cykling i dagtimerne skal stoppe i begge gå

gader, mener Ellen Johnsrud.
- Så er det skidt for Roskilde, at man vil reducere vores lokale sygehus så kraftigt. Hvorfor skal så mange mennesker, der bor i vores område, sendes rundt til andre byer. Sygehuset burde være, hvor de fleste mennesker bor, og heldigvis ser det ud til, at alle partierne i Roskilde er enige om det, slutter Ellen Johnsrud.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk