20. januar 2021
Allan fejrer sine 25 år som ostemand ved at tage navn efter sin egen forretning Caseus. Her ses han ved et julearrangement hos Erhvervsforum sammen med sammmen med Marie Berthelsen i Byens Hus.
Allan fejrer sine 25 år som ostemand ved at tage navn efter sin egen forretning Caseus. Her ses han ved et julearrangement hos Erhvervsforum sammen med sammmen med Marie Berthelsen i Byens Hus.
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ostemandens gave på Margrethes fødselsdag: Nu hedder jeg Caseus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ostemandens gave på Margrethes fødselsdag: Nu hedder jeg Caseus
Roskilde Avis - 23. maj 2020 kl. 04:09
Af Foto: Thomas Olsen

Den 16. april på Hendes Majestæt Dronning Margrethes 80 års fødselsdag fik Roskildes kendte ostemand fra kælderen ved Stændertorvet også en stor gave, idet han nu har fået nyt navn og hedder: Allan Caseus.

Når han selv skal fortælle om baggrunden, starter han ligesom i et eventyr af H. C. Andersen:

- Der var engang en dreng, som blev født i 1965 i København. Han havde en seks år ældre storebror Benny Schønbeck, opkaldt efter deres far Helge Schønbeck.

Selv kom Allan få år senere til at hedde Hendrichsen, fordi hans forældre blev skilt, og moderen fandt en ny mand med det navn.

Stille opvaskerdreng
- Jeg var den stille dreng i skolen, men voksede mig stor og stærk, gik med aviser og arbejdede som bydreng hos den lokale købmand. I fritiden blev det også en del af opdragelsen af gå til dans.

Senere blev han som dreng ansat som opvasker hos slagterafdelingen i Punkt 1 supermarked, hvor han lidt senere kom i lære som butiksslagter. Svendeprøven blev klaret på Slagteriskolen i Roskilde med årets næstbedste karakter.

Derefter fortsatte han som slagter i forskellige butikker, ind til han en dag mødte sin gamle mester fra Punkt 1, der nu var blevet ostehandler og havde en lille forretning på Frederiksbergs kendte madgade Værnedamsvej.

Sælge fremfor spise
Den ihærdige unge mand havde dog et lille problem, fordi han ikke kunne lide ost.

- Hold nu kæft knægt. Du skal jo ikke spise osten, men bare sælge den, forklarede mesteren ham.

Efter få måneder havde Allan dog lært at kende mange af ostene og kom efterhånden også til at holde af smagen.

Efter 20 år som forpagter på Værnedamsvej, faldt han i 2013 over de ledige lokaler i kælderen lige ved Stændertorvet i Roskilde, da han tilfældigvis kom gennem Roskilde på en af sine mange og lange cykelture med udgangspunkt fra hjemmet i Jyllinge.

- For mig var det jo en drøm, fordi jeg så fik større lokaler og ikke længere havde så langt på arbejde. Efter et godt tip fra en kunde kom forretningen til at hedde 'Caseus'.

Siden er det bare gået fremad, og i år kan han fejre 25 års jubilæum som ostehandler.

Ved at tage navn efter sin butik får Allan samtidig løst et andet problem, så han ikke længere skal vælge mellem navnet fra sin biologiske far og sin stedfar, som han begge har følt stor loyalitet overfor.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk