21. oktober 2018
De nuværende kunststofbaner i Rådmandshaven, Jyllinge, Himmelev og hos KFUM opfylder ikke behovet hos andre af kommunens fodboldklubber.
De nuværende kunststofbaner i Rådmandshaven, Jyllinge, Himmelev og hos KFUM opfylder ikke behovet hos andre af kommunens fodboldklubber.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opgave for sportsudvalg: Tre nye kunststof-baner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opgave for sportsudvalg: Tre nye kunststof-baner
Opdateret 13. november 2017 kl. 14:28
Roskilde Avis Paperboy - 13. november 2017 kl. 14:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et åbent brev til medlemmerne af Roskilde Byråd ønsker tre af kommunens fodboldklubber i Svogerslev, Vindinge og Gundsølille nu også at få en kunststofbane, så de kan træne mange flere timer om vinteren.

De vil gerne kunne tilbyde disse faciliteter for ikke at blive efterladt som 'hendøende klubber i mindre bysamfund', skriver de.

I alt har de tre klubber næsten 1.000 aktive fodboldspillere, som ikke kan få træning nok på kommunens nuværende kunststofbaner, der kan bruges hele året.

I dag har Roskilde kommune denne type baner i Jyllinge, Himmelev, hos KFUM på Lillevang og to stykker ved Rådmandshaven, som Festivalen var med til at betale.

Fodbold-lederne fra Svogerslev, Vindinge og Gundsømagle forklarer, at de i dag ofte får tilbudt ydertidspunkter, f.eks. sent om aftenen, og det er ikke et særligt godt tidspunkt for børnene at træne. Derfor ender det ofte med, at fodboldpiger og -drenge skifter til de klubber, der har kunststof-baner og kan tilbyde mere 'humane tider'.

- Hvis vi skal bevare ildsjælene i lokalsamfundene, som er dem der støtter op med initiativer til gavn for generel folkesundhed, samarbejder omkring åben skole, og aktiv integration mv., så må man også sørge for at de foreninger har nogle faciliteter at tilbyde. Ellers er der ingen ildsjæle og ingen frivillige, og dermed medvirker man som kommune til at skabe problemer for - selv om intentionen er en anden, forklarer det tre fodboldformænd:

Jesper Edvardsen fra Svogerslev, Ole Schneider fra Vindinge og Johnny Magnussen fra Vindinge.

Deres ønsker bakkes også op af Jørgen Aufeldt, der er formand for Roskilde Idræts Union, der er paraply-organisation for alle idrætsforeningerne med deres over 30.000 medlemmer i hele kommunen.

Sag for sportsudvalg
Forslaget fra de tre fodboldklubber vil være en oplagt sag for et nyt sportsudvalg, som er foreslået til det kommende byråd, der skal vælges den 21. november.

I dette udvalg bliver sporten også repræsenteret af en række medlemmer sammen med byrådsmedlemmer.

Dermed får idrættens repræsentanter selv indflydelse på både prioritering og rækkefølge, når kommunen gennem de næste fire år skal investere i nye anlæg til den lokale sport.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk