20. september 2020
Genanvendelige glas på Roskilde Festival, mandag den 1. juli 2019. I år har Roskilde Festival indført vaskbare glas.
gallery icon

Se billedserie

Genanvendelige glas på Roskilde Festival, mandag den 1. juli 2019. I år har Roskilde Festival indført vaskbare glas.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Om festivalens pantglas: Det har aldrig været meningen, at panten skulle udbetales

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om festivalens pantglas: Det har aldrig været meningen, at panten skulle udbetales
Roskilde Avis - 15. juli 2019 kl. 16:00
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man betaler pant for flasker og dåser i Danmark, får man normalt hele pantbeløbet tilbage, når man afleverer de tomme beholdere igen.

arrow Læs også: Fotogalleri: Sådan bliver du klar til nøgenløbet

Det samme gør man, når man betaler pant for glassene i eksempelvis Tivoli. Men hvis man gik og troede, at man skulle have den fulde pant tilbage på genbrugsbægrene på årets festival igen, så tager man fejl.

Meningen var, at man kun fik en krone igen, selvom om man havde betalt fem kroner i pant for glasset, stod der på festivalens hjemmeside. de fire kroner gik til opvasken.

I sidste ende fik flere dog heller ikke den ene krone igen for hvert glas, da det aldrig havde været meningen, at panten skulle betales tilbage, fik Jonas Rifsdal at vide.

Han var frivillig på Roskilde Festival, og han er godt harm over festivalens måde at håndtere pantsystemet på.

Han forklarer, at han havde sin søn med på festivalen. Drengen samlede flittigt de genbrugskrus ind, som han og nogle venner tømte, samt hvad der iøvrigt lå på jorden.

Det blev til i alt 123 pantglas, som blev afleveret i diverse boder og bippet ind på hans armbånd. Og dermed gik sønnike ud fra, at han ville få 123 kroner i ekstra lommepenge.

Ingen pant

- Efter festivalen fik jeg at vide, at det aldrig har været meningen, at panten for glassene skulle udbetales, siger en forbavset Jonas Rifsdal.

Han fik en mail fra RF 19 Chip Support med følgende forklaring, da han rykkede for pengene.

'Som udgangspunkt bliver glas-voucher ikke tilbagebetalt, det har aldrig været meningen, at glasvoucher skulle bruges som pant-system, og derfor skulle det heller ikke have været muligt at have mere end 12 glas-voucher på sit armbånd.

Jeg har taget problematikken op med Roskilde Festivalen, og jeg ved ikke, om der eventuelt besluttes, at folk med mere end 50 eller 100 glas vouchers, kan få pengene udbetalt.

Jeg ved, at det nok ikke hjælper din søn særligt meget, som sikkert har set frem til at få lidt ekstra lommepenge til ferien, og det eneste jeg kan tilbyde er, at spørger Roskilde Festivalen, om vi kan finde en Roskilde T-Shirt, Cap eller andet, som din søn måske kan blive glad for?'

Men det kan Jonas Rifsdal ikke bruge til noget. Og de 12 kroner, som godt måtte være på hans armbånd for pant, har han heller ikke set noget til.

- Det er generelt et dårligt pant-system, som jeg håber, de afskaffer igen. Han forstår heller ikke, hvorfor man ikke får de fem kroner igen i pant, når det fungerer fint i tivoli.

Festivalen oplyser på en mail til Roskilde Avis, at pantsystemet fungerer ved, at man betaler fem kroner første gang, man køber et krus med øl/sodavand/juice osv. Næste gang man køber noget at drikke, bytter man kruset til et nyt. Her er prisen 0 kroner. Når man ikke vil have mere at drikke, kan man aflevere det i én af indleveringsboderne, hvor festivalen køber det tilbage for en krone. De resterende fire kroner er med til at betale for at drive det vaskbare genbrugssystem.

Festivalen vil evaluere systemet efter årets festival og bruge erfaringerne til at forbedre systemet til næste års festival.

arrow Fotogalleri: Hæmningerne røg på festivalen
07. juli 2019 kl. 03:04 Opdateret: kl. 09:41
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk