5. august 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt hold brandkadetter i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt hold brandkadetter i gang
Roskilde Avis - 25. august 2019 kl. 00:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks unge på 14 og 15 år fra Roskilde startede onsdag på uddannelsen til brandkadet i Roskilde.

Dermed står de foran 17 uforglemmelige uger, hvor de skal gå gennem ild, vand og røg for hinanden. Det bliver udfordring på udfordring, hvor sammenholdet er altafgørende.

De seks unge mødte hinanden for første gang på brandstationen på Gammel Vindingevej onsdag eftermiddag sammen med deres forældre. Her var der tid til lige at se hinanden an og høre om de nye, spændende prøvelser, de skal igennem.

- De seks tilmeldte var meget spændte og forventningsfulde, og lidt generte, som man jo er som en ung teenager. Men de blødte lidt op undervejs og glædede sig til de kommende udfordringer, de skal igennem for at gennemføre uddannelsen, siger politiassistent Mie Rønne fra Midt- og Vestsjællands Politi, der fra politiets side er ansvarlig for brandkadetterne i Roskilde.

Sammenhold betyder alt
Allerede i weekenden mødes de unge igen, når de skal starte på de først samarbejds- og teambuildingøvelser, som skal ryste dem sammen, inden de alvorlige prøvelser starter. Samarbejdet og sammenholdet mellem dem er altafgørende, når de en dag skal lave brandbekæmpelse, røgdykning, rappelling og førstehjælp.

- Når man møder de unge, der har skrevet sig op til at være brandkadet, så er det super vigtigt, at de fra starten mærker alvoren i de ting, de skal igennem. Hvis man tager for let på det, kan man ikke gennemføre, og det er ikke barnemad, de bliver udsat for i løbet af uddannelsen, siger politiassistenten.

Mie Rønne var med til at byde de unge velkommen den første dag. Her fik de udleveret alt deres nye brandudstyr, som de hurtigt skal blive fortrolige med, inden det for alvor går løs.

Plads til flere
Brandkadetuddannelsen er for 14 til 17-årige og er startet som et samarbejde mellem Boligselskabet Sjælland, Østsjællands Beredskab Roskilde, Roskilde Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi.

Når de unge har gennemført uddannelsen, kan de fortsætte i Ungeberedskabet, indtil de bliver 18 år og kan gå til eksamen som beredskabsassistent.

På det nuværende hold er der kun seks deltagere, så der er plads til flere. Man kan læse mere om brandkadetuddannelsen på www.oesb.dk/team-brandkadet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk