24. oktober 2020
En fører af en varevogn turde ikke køre ind i huset af angst for at støde på loftet.
gallery icon

Se billedserie

En fører af en varevogn turde ikke køre ind i huset af angst for at støde på loftet.
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt P-hus for småt: Bilerne kan ikke komme rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt P-hus for småt: Bilerne kan ikke komme rundt
Roskilde Avis - 29. august 2018 kl. 11:30
Af Tekst og foto: Anette Gundlach

Knapt er det nye parkeringshus på Sortebrødre Plads indviet, før det viser sig, at det er for småt til, at bilerne kan komme uhindret rundt. I hvert fald hvis man vil undgå at bakke frem og tilbage ved indgangen.

arrow Læs også: Fotos: Vil indføre langtidsparkering for at stoppe fest og ballade i p-hus

Roskilde Avis har prøvekørt det nye hus med en minibil og en større familiebil. Problemet opstår allerede, når man vil køre op på første sal. Opkørslen er lige ved husets indgang, og den er så smal, at bilen skal holde med snuden vinkelret mod opkørslen for at kunne komme op i et hug.

Første gang avisen forsøgte sig, var med minibilen, en folkevogn. Da det var første gang, at huset blev prøvekørt af chaufføren, kom bilen, trods den lille størrelse, for skråt op på opkørslen. Derfor var det nødvendigt at sætte køretøjet i bakgear en enkelt gang for at rette op. Anden gang lykkedes det at få bilen op i et hug.

Anderledes så det ud med familiebilen, en Peugeot 508. Bilen blev ført af en erfaren chauffør, der også skulle prøve p-huset for første gang.

Han forsøgte at få bilen op på første sal af hele tre omgange. Ikke en eneste gang lykkedes det at få den op uden først at bakke tilbage igen mindst en gang.

Problemer med kø

Avisen prøvede huset af, før butikkerne åbnede, derfor var det næsten tomt. Det er dog til at forudse, at hvis flere biler kører ind, så vil det give problemer og kø, hvis der skal bakkes frem og tilbage ved indgangen.

Begge bilister vurderede, at de andre opgange og nedgange i huset fungerede tilfredsstillende.

Til gengæld er det svært at se i hvilken retning, man skal køre, når man kommer op eller ned på de forskellige etager. Bilen skal først stikke næsen helt frem, før man kan se pilen, der er tegnet på jorden.

Hvem passer ind

Da avisen var ved at køre væk fra stedet, satte en varebil kursen mod huset. Men næsten henne ved indgangen blev chaufføren i tvivl om, om bilen var for høj.

Ingen steder i huset var det markeret, hvilken højde et køretøj højest må have. Det endte med, at chaufføren under megen dytten fra de bagvedholdende biler, opgav at køre ind og i stedet måtte alle bakke ud af huset.

P-afgifter i hus

Bilerne må holde tre timer i parkeringshuset, ellers vanker der en bøde, fortæller afsnitsleder og ansvarlig for parkeringen i Roskilde, Gitte Sloth Nielsen.

Båsene er tegnet op med brede hvide streger. Hvis man har en minibil, bør det være uproblematisk at parkere i huset. Har man derimod en bredere bil, kommer man helt sikkert til at holde på de hvide streger og også med noget af dækket udenfor den hvidt optegnede bås.

Det får man dog ikke en afgift for, forsikrer afsnitslederen. Man risikerer dog at komme hjem med en afgift, hvis man holder på en måde, så der ikke er plads til så mange biler i huset, som det er beregnet til, fortæller Gitte Sloth Nielsen.

Med de smalle pladser kan flere større biler ved siden af hinanden sagtens være årsag til, at de spærrer, så der er for lidt plads til andre biler. Dermed kan hele rækken risikereåå at få en afgift.

De smalle pladser kan også betyde, at man ikke har mulighed for at komme ud af bilen, medmindre man tager turen gennem bagagerummet eller laver bilkabuler i et eller flere af køretøjerne.

Reglerne for huset er endnu ikke hængt op, det sker dog snarest, forklarer Gitte Sloth Nielsen. Hun forsikrer, at der også bliver hængt et skilt op, hvor man kan se, hvor høj bilen må være for at komme ind.

Afsnitslederen har desuden lovet at vende tilbage med en instruktion om, hvordan man kan parkere uden at få en afgift.
Se også de mere end 100 kommentarer på avisens Facebookside.

Anette.gundlach@sn.dk

arrow Video: P-huset er køreklart: På tur med Teknik-formand Breddam
20. november 2018 kl. 00:30 Opdateret: kl. 14:52
arrow Video: På køretur i udskældt p-hus
12. september 2018 kl. 06:58 Opdateret: kl. 15:14
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk