18. januar 2021
Den kommende bygning kommer til at matche naboerne i højden. Glarmester Torben Nielsen får butik i stueetagen, og flytter selv ind i lejligheden ovenover.
gallery icon

Se billedserie

Den kommende bygning kommer til at matche naboerne i højden. Glarmester Torben Nielsen får butik i stueetagen, og flytter selv ind i lejligheden ovenover.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye boliger i Hersegade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye boliger i Hersegade

Karl E. har revet ned, men flytter ind i ny ejendom til september

Roskilde Avis - 06. december 2019 kl. 06:30
Af Tomas Skov

- Vi genopstår af asken i det nye år, forsikrer glarmester Torben Nielsen.

Han overtog det lille røde hus i Hersegade 14 i det store EM-år 1992, men nu er det jævnet med jorden, og ROMU har færdiggjort undersøgelser af undergrunden.

Som ventet fandt arkæologerne spor af middelalderbebyggelse 2,5 meter nede i jorden, men ikke noget, der giver anledning til at stoppe byggeriet.

- Vi er blevet clearet, så nu bliver der skruet nogle piller tre meter ned til, hvor der er fast bund, siger Torben Nielsen, som forventer at kunne støbe fundament i starten af det nye år.

Intet værd at bevare

Til september vil en to-etagers ejendom have kilet sig ind på række med naboejendommene.

Karl E. kommer til at genåbne i butikken i stueetagen, mens Torben Nielsen rykker ind i lejligheden på førstesalen. Øverste etage bliver lejet ud.

- Det bliver en lækker lille ejendom, der også falder bedre ind i gaden. Samtidig glæder jeg mig til at få en moderne butik. Den gamle var en 239 år gammel ejendom med skrå, tynde vægge, mærkelige byggematerialer og dårlig isolering. Der var intet værd at bevare, fortæller glarmesteren.

Historien fortsætter

Nedrivningen har givet glarmesteren anledning til at blive klogere på husets fortid i den historiske Hersegade.

Torben Nielsen overtog selv efter en pelsforretning for 27 år siden, men tilbage i 1840 har der faktisk også ligget en glarmester på samme adresse.

Og det kommer der så snart til igen, når Karl E. rykker ind i den nye ejendom i efteråret 2020. Den nye ejendom kommer til at rumme omkring 380 kvadratmeter fordelt på butik og de to lejligheder.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk