25. september 2020
Roskildes nye vicekommunaldirektør Martin Lindgreen har overtaget de samme opgaver, som forgængeren Mogens Raun havde.
gallery icon

Se billedserie

Roskildes nye vicekommunaldirektør Martin Lindgreen har overtaget de samme opgaver, som forgængeren Mogens Raun havde.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny vicekommunaldirektør: Kassemester med fransk landkøkken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny vicekommunaldirektør: Kassemester med fransk landkøkken
Roskilde Avis - 10. december 2019 kl. 18:29
Af Foto: Kenn Thomsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildes nye vicekommunaldirektør Martin Lindgreen, der fra 1. november afløste kommunens mangeårige kassemester Mogens Raun, dyrker i fritid det franske landkøkken med dets solide simre-retter.

Efter 20 år i centraladministrationens forskellige ministerier på Slotsholmen ved siden af Christiansborg, flyttede han sidste år til Halsnæs Kommune og slog til, da muligheden for nu at komme til Roskilde opstod.

- Jeg fik lyst til at være tættere på det konkrete liv, hvor beslutningerne gennemføres tæt på borgerne i en kommune, forklarer han om sit skift fra staten.

- Roskilde har jo et godt ry, som en spændende kommune, hvor bl.a. kultur og musik spiller en stor rolle i udviklingen. Her tænker jeg bl.a. på hele den nye bydel i Musicon, men også den placering som Festival og kulturlivet generelt har i byens liv.

- Denne moderne aktivitet kommer så oven på en stolt historie med domkirken og vikingeskibene, der også fortsat spiller en meget vigtig rolle i Roskildes liv.

Stærk identitet
Martin Lindgreen har som nyansat mærket den stolthed og stærke identitet, der præger Roskildes indbyggere.

- Men det er der faktisk også grund til. Hvis man står inde i København på Christiansborg eller i centraladministrationen og ser ud over Sjælland, så lyser Roskilde jo op som en meget spændende og levende by.

- Historien er med os hele tiden, lige fra domkirken, der ligger så man ser den fra alle sider, og til festivalen. Sammen med det øvrige kulturliv sørger den samtidig for, at det ikke er en by, som er gået i stå.

- Jeg synes, det er fantastisk at arbejde med de mange muligheder her.

Sociale diagnoser og flere ældre

Når Martin Lindgreen bliver spurgt, hvordan det kan gå til, at en velstillet kommune som Roskilde, med mange veluddannede mennesker og meget få arbejdsløse pludselig skal spare over 100 mio. på budgettet i 2020, kommer den samme forklaring, som hans forgænger også var fremme med.

- Andelen af anbringelser på det specialiserede socialområde for unge med psykiske problemer og handicappede er vokset voldsomt. På sidste byrådsmøde var man jo nødt til at give en tillægsbevilling på 35 mio. kroner alene for 2019.

- Samtidig vokser andelen af ældre jo i befolkningen. Selv om vi lever længere og bedre, så stiger antallet af plejekrævende år jo også. Derfor koster det mange flere penge.

- Andre kommuner, der ikke er så velstående som Roskilde, er blevet ramt langt hårdere, fordi de har måttet spare forholdsvis mere, forklarer han.

Bygger videre

- Min opgave er at bygge videre på det gode arbejde, som Mogens Raun og de øvrige medarbejdere har lavet før mig.

- Helt overordnet er Roskilde jo en meget veldrevet kommune med en solid økonomi. Selv om man har skullet spænde livremmen lidt ind næste år, er der ikke ændret noget afgørende ved det.

- Men vi skal prøve at finde bedre og smartere løsninger til at løse opgaverne. På den måde kan kommunen jo levere mere service for pengene, og det forventer borgerne af os.

- Kommunen skal sikre det lokale handels- og erhvervsliv samt det gode kulturliv. Det er nogle af de støttepiller, som stadig bliver afgørende i fremtiden.

- Vore lokale folkevalgte i byrådet skal fra kommunens administration have den bedst mulige information og rådgivning, både teknisk, økonomisk og juridisk. Så kan de træffe politiske beslutninger på det oplyst grundlag, og det er meget vigtigt for vores demokrati.

Boeuf Bourguignon

Fra sin studietid i Frankrig, hvor han også lærte sproget, har Martin Lindgreen fået smag for det gode og solide landkøkken. Han nyder selv at bruge god tid på simreretter, hvor forskellige ingredienser kombineres og dermed kommer til deres ret.

Blandt hans yndlingsretter er Boeuf Bourguignon (Oksekød fra Bourgogne med løg, flæsk og en god flaske rødvin) eller Coq au Vin (hane i rødvin), som er fra samme region og i samme genre.

Familien har ofte holdt ferie i det store madland, f.eks. i Aix en Provence, mens skiferierne som regel går til Alperne i Val d'Isère eller Les Deux Alpes.

- Nu kommer der så også Tour de France-start her, og det kommer også til at sætte Roskilde på landkortet.

- Selvfølgelig kan det blive et stort spring for den lokale turisme, hvis man griber det rigtigt an. Men jeg tror, det er mindst lige så vigtigt, at 'Le Grand Départ, bliver et fælles projekt for indbyggerne i Roskilde, så vi sammen arbejder for det. Her ligger der nogle store muligheder for fremtiden - også når feltet er kørt ud af byen.

Fra sin egen hjemby i Holte husker Lindgreen endnu, hvad VM i Cykling betød, da en stor del af indbyggerne var ude for at følge feltet ved Geels Bakke på Kongevejen.

- Men Tour-starten bliver bare så mange gange større, forklarer han.

tk

Blå bog
Navn: Martin Barnkob Lindgreen

Født 1971 på Frederiksberg og opvokset i Næstved.

Faderen var typograf bl.a. på Næstved Tidende og Politiken, mens

Moderen arbejde på kontor.
Matematisk fysisk student fra Næstved Gymnasium

Cand. scient. pol. fra Københavns Universitet.

Et år tilbragte han i Grenoble på Institut de Science Politique.

Efter et år som konsulent hos firmaet PLS arbejdede han i 18 år indenfor centraladministrationen på Slotsholmen i København.

Lindgreen nåede bl.a. at være rejsende ministersekretær for både Svend Auken og Hans Christian Schmidt i Miljøministeriet.

Under sit arbejde i statsadministrationen havde han ofte ansvar for internationalt samarbejde, fordi han beherskede flere hovedsprog.

I 2018 blev han ansat i Halsnæs Kommune (Frederiksværk og Hundested) med ansvar for miljø og teknik.

1. november ansat i Roskilde Kommune som vicekommunaldirektør efter Mogens Raun.

Bor privat i Holte sammen med sin hustru og to teenagebørn.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk