27. september 2020
?Trille? fik som den første øje på branden i Roskilde Domkirke - og med besvær alarmeret brandvæsenet.
?Trille? fik som den første øje på branden i Roskilde Domkirke - og med besvær alarmeret brandvæsenet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nekrolog: Hun slog alarm da domkirken brændte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: Hun slog alarm da domkirken brændte
Opdateret 12. august 2020 kl. 14:42
Roskilde Avis - 12. august 2020 kl. 13:44
Af Torben Kristensen

Inger 'Trille' Jakobsen vil altid blive stående i dansk presses historie, fordi hun som den første slog alarm, da Roskilde Domkirke blev hærget af den store brand 26. august 1968. Nu har den flittige og ihærdige journalist sat sit sidste punktum og sov ind den 3. august i en alder af 79 år.

Hun arbejdede dengang på Roskilde Tidende, hvor hun også blev den sidste redaktør frem til avisens lukning i november 1986. Siden blev hun i en årrække redaktionsleder for Dagbladet i Køge.

Tilbage i 1968 holdt redaktionen til i lokalerne oven på Flensborgs Boghandel midt på Stændertorvet, og herfra fik Inger Jakobsen pludselig øje på, at flammerne slikkede og ad Margrethe Spiret.

Hun ringede til Roskilde Brandvæsen, som dengang havde brandstation i Sukkerhuset i Sankt Ols Stræde, hvor Roskilde Museum nu har sin faste hovedudstilling.

Den vagthavende hos brandvæsenet var så vant til den slags falske alarmer, at han først ikke ville tro på det. Han kunne ellers have stukket hovedet ud af vinduet og set, at flammerne faktisk havde fået fat i den østlige del af katedralen.

Men til sidst fik 'Trille' ham heldigvis overbevist, og de første brandsprøjter rykkede ud til branden mindre end 100 meter væk.

En god kollega

Jeg nåede selv at arbejde sammen med 'Trille', som hun altid blev kaldt på redaktionen, gennem mere end otte år på det gamle Roskilde Tidende.

Hun var en god og flittig kollega, der i høj grad var med til at holde sammen på avisen og sikre, at den hver dag kunne udkomme med mange lokale nyheder.

Først havde hun funktionen som 'avis-skrædder', hvor det gjaldt om at sammensætte og fordele stoffet på de forskellige sider. Siden fik hun det samlede ansvar som redaktør for avisen.

Men uanset hendes funktion og titel bevarede hun altid et roligt og køligt overblik, som vi andre journalister på avisen var meget glade for. Det skabte både arbejdsro og -glæde, så vi kunne koncentrere os om at skrive noget fornuftigt om Roskilde og omegn.

Sådan vil jeg og de andre kolleger fra avisen altid huske hende.

I de sidste 22 år har hun boet i Kr. Såby, og her leverede præsten Joachim Stender som så ofte før en medrivende tale under overskriften: 'Breaking News. Det kunne Trille kun nikke til oppe fra sin redaktionshimmel.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk