23. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musik-billeder ved Røde Port

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik-billeder ved Røde Port
Roskilde Avis - 12. august 2020 kl. 00:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 15. august kl. 16.00 abner udstillingen 'Musik-Billeder' på Røde Port Bistro på hjørnet af Algade og Sortebrødre Stræde.

Udstillingen bestar af to billedserier, som den lokale kunstner Hans Jørgen Bendixen har skabt ud fra musikalsk inspiration.

Den ene 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' bestar af 13 billeder, der er knytter an til enkelte numre fra den berømte Beatles-LP fra 1967.

- Jeg har i billederne søgt at nå ind til den specielle stemning, som i min erindring er knyttet til hvert nummer pa denne plade, fortæller Hans Jørgen Bendixen.

Den anden serie: 'Requiem' bestar af 7 værker med fortolkninger af musikalske kontraster og tekst i G. Faure's Requiem, op. 48 fra 1890. At dette stykke musik i 2019 landede på en femteplads i DR's afstemning over de mest populære korværker herhjemme, forbavsede ikke Hans Jørgen:

- Visse steder i dette pragtfulde værk ER det engle, der synger, mener han.

Hans Jørgen Bendixen er autodidakt og adskiller sig fra mange andre billedkunstnere i valg af metode og materiale til sine værker. Han arbejder udelukkende digitalt og anvender som grundmateriale kun egne fotos fra et langt liv.

Efter ferniseringen 15. august har kunstnere også et senere arrangement, onsdag den 16. september, hvor tilskuerne kan tale med ham. Ved begge lejligheder bliver enkelte numre fra de to musikstykker fremført live på bistroens lille scene.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk