15. oktober 2021
Den nye museumschef Morten Højsgaard er faldet fint til på Roskilde Museum og er gået i gang med at gennemføre flere forandringer. (Foto: Tomas Skov)
Den nye museumschef Morten Højsgaard er faldet fint til på Roskilde Museum og er gået i gang med at gennemføre flere forandringer. (Foto: Tomas Skov)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museumschef er faldet godt til: - Jeg føler mig hjemme i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museumschef er faldet godt til: - Jeg føler mig hjemme i Roskilde
Roskilde Avis - 09. december 2019 kl. 00:15

- Jeg føler mig rigtigt godt hjemme i Roskilde, siger den nye chef for ROMU-koncernen, Morten Thomsen Højsgaard, der nu har været chef for den store arbejdsplads i Skt. Ols Stræde gennem et halvt år.

- Men jeg kendte jo Roskilde godt i forvejen, fordi vores familie har boet mere end 10 år ved Hvalsø, og min kone er fra Ågerup.

Derfor vidste han godt, at historien spiller en meget stor rolle i Roskilde, hvor mange af indbyggerne er meget bevidste om byens rolle som Middelalder-metropol i Norden.

- I min tidligere karriere har jeg både studeret og arbejdet med historie samt religion. Det er jo to meget vigtige størrelser i Roskildes overlevelse og udvikling.

- Når man er her, finder man også hurtigt ud af, at kulturen og det frivillige arbejde spiller en meget stor rolle. Det gælder også omkring Roskilde Museum, hvor den lokale museumsforening gør en stor indsats hos os.

Stærk lokalpresse

En af de ting, som har overrasket Morten Højsgaard lidt, er den lokale presses store rolle med at formidle og holde sammen på byens aktiviteter.

- Både den daglige regionale avis Dagbladet og Roskilde Avis gør meget ud af det kulturelle og historiske stof - også når det gælder formidlingen omkring museet.

- Men egentlig er det jo logisk nok, når indbyggerne, som er deres læsere, er så interesserede i byens og områdets historie, konkluderer han.

- Regionale og lokale aviser er tæt på begivenhederne, og læserne vil gerne vide mere om, hvad der foregår lige i deres område. Derfor viser læser-undersøgelserne da også, at lokalaviser har langt større læser-procenter end de landsdækkende blade.

Morten Højsgaard kender selv branchen godt, idet han arbejdede på Kristelig Dagblad, før han blev chef på Roskilde Museum.

Med i netværk

Gennem sin første tid som museumchef er Højsgaard også blevet opmærksom på den store rolle, som uddannelserne spiller i Roskilde.

- Vi har tre store almene gymnasier, flere stærke erhvervsskoler ved Maglegårdsvej, og så er der professionsskolen Absalon samt RUC ved Trekroner.

- Her er jo en viden og en styrke, som mange i byen kan trække på. Vi ansætter f.eks. folk fra RUC, forklarer Morten Højsgaard, der også selv er kommet med i bestyrelser og andre netværk omkring forskellige uddannelser.

Hurtigere organisation
Som andre nye chefer, der overtager en stor organisation, har Morten Højsgaard også ønsket at sætte sit præg på Roskilde Museum og dets mange afdelinger.

Derfor har han netop gennemført en større ændring i ledelses-strukturen.

- Vi havde brug for en mere enkel og hurtigere fungerende organisation, forklarer han og ønsker ikke at uddybe denne personsag med flere detaljer af hensyn til de berørte.

tk

ROMU
ROMU-koncernen omfatter i alt 10 forskellige museer fordelt i de tre kommuner Roskilde, Lejre og Frederikssund.

Hovedmuseet ligger i den store karre med Sukkerhuset og andre bygninger mellem Skt. Ols Stræde, Skt. Ols Gade og Munkebro.

Rockmuseet Ragnarock på Musicon er også en del af Roskilde Museum.

I Ringstedgade findes Lützhøfts gamle købmandsgård og Børge Dahls Håndværkermuseum.

I Lejre er der det nyrenoverede museum nær den berømte stensætning i Gl. Lejre.

Samt Tadre Mølle ved et af biløbene til Elverdamsdalen.

I Hornsherred ligger den gamle Færgekro, hvor der er lokalmuseum for Frederikssund.

ROMU beskæftiger knapt 100 ansatte, svarende til 50 heltidsstillinger.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk