29. november 2020
Julemarkedet kommer ikke til Roskilde i år.
gallery icon

Se billedserie

Julemarkedet kommer ikke til Roskilde i år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mørke over byen: Aflyst julemarked og ingen julelys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mørke over byen: Aflyst julemarked og ingen julelys
Roskilde Avis - 02. oktober 2019 kl. 13:17
Af Anette Gundlach

Roskildes store julemarked er aflyst, skrev Roskilde Avis i går. Og ophængningen af julebelysningen hænger i en tråd tyndere end en guirlande af glanspapir.

arrow Læs også: Randi Tang på Stændertorvet:Gør klar til julemarked i år

Men hvis ikke julen kommer til Roskilde, går det ud over hele byen, for så vil folk gå andre steder hen for at handle, er læserne på Roskilde Avis Facebookside enige om.

Helene Jensen skriver, at det kommer desværre til at gå ud over butikkerne. Hvem gider julehandle i en by uden julebelysning og udsmykning. Det er en OMMER.

Pernille Brenøe er enig, hun skriver, at nu må alle dem, der har forretning i bymidten komme ud af busken og betale til den julebelysning. Et er da sikkert, hvis der ikke kommer julelys og juleboder i bymidten, ja så kan de da være sikre på at julehandlen rykker andre steder hen. Så til alle jer der har forretning i bymidten, betal nu til det julelys - det giver flere kunder til byen.
Se flere kommentarer på avisens facebookside.

Julelys og boder giver underskud

Formand for Roskilde Handel Torben Stevold fortæller, at de penge, som foreningen har søgt og fået af Roskilde Kommune ikke slår til.

Dermed kan Roskilde Handel ikke finansiere den årligt tilbagevendende begivenhed. Torben Stevold er ærgerlig over, at Roskilde Handel er nødt til at aflyse opgaven, efter at den i de seneste år har ligget hos VisitRoskilde.

- Vi kan ikke påtage os ansvaret for julemarkedet, når det ikke hænger økonomisk sammen. Vi har mere end nok udfordringer i forvejen, så vi kan ikke påtage os yderligere forpligtigelser, siger Torben Stevold.

Han henviser til, at byens julebelysning også hænger i en tynd tråd.

- Det er hele byens julebelysning, men vi har ansvaret for at hænge den op. Sidste år havde vi et underskud på 330.000 kroner på juletræstænding og julelys. Det kan vi ikke påtage os længere, siger han.

Mangler penge

Ophængningen af byens udsmykning er afhængig af frivillige bidrag fra butikkerne. I den kasse vælger færre og færre at betale ind.

- Vi har deadline for indbetalingerne 15. oktober, så må vi se, hvordan det hele ser ud, siger Torben Stevold.

Han forklarer, at det i de seneste år har været svært at få penge nok til udsmykningen ind, og at det har kostet mange kræfter i Roskilde Handel.

- Vi må se, hvad der sker i år, men et er sikkert, og det er, at vi skal finde en varig løsning. Vi kan ikke blive ved med at kæmpe med dette problem hvert eneste år.

arrow Julemarkedet på Musicon: Gløggen er sat over
10. november 2019 kl. 00:44 Opdateret: kl. 13:16
arrow Jubel: Vilde med at Randi styrer julen
07. november 2019 kl. 05:23 Opdateret: kl. 13:14
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk