24. november 2017
Byrådsmedlem Jonas Paludan talte ved demonstrationen for mangfoldighed på Hestetorvet.
gallery icon

Se billedserie

Byrådsmedlem Jonas Paludan talte ved demonstrationen for mangfoldighed på Hestetorvet.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Moddemonstration for mangfoldighed:Vandt 4-1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moddemonstration for mangfoldighed:Vandt 4-1
Roskilde Avis - 16. juli 2017 kl. 00:44
Af Foto: Mie Neel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Moddemonstrationen for mangfoldighed i Roskilde vandt med mindst 4-1 over muslim-modstanderne lørdag eftermiddag. De samlede nemlig langt over 300 deltagere i kortere eller længere tid på Hestetorvet, mens der kun var 65 deltagere i Allehelgensgade for at kræve den nye moske lukket.

Byrådsmedlem Jonas Paludan (El) talte om vigtigheden af at bevare et demokrati med plads til alle mennesker, selv om man er forskellig:

- Når jeg har valgt at slå mig ned her i Roskilde, så er det, fordi vi her netop har forstået at mennesker med forskellig kulturel, etnisk og religiøs baggrund uden problemer kan leve sammen i fred og fordragelighed.

- Hvor er de religiøse konflikter, hvor er der brand i gaden? Sagen er den, at der ikke er nogle konflikter, der er ingen brand i gaden.

- Når man går ud i virkeligheden, så opdager man at der ikke er noget at være bange for. Man opdager måske også, at det værste man kan gøre det er at generalisere mennesker til grupper.

- Muslimer er ikke bare muslimer, kristne er ikke bare kristne, ateister er ikke bare ateister. De er forskellige og mangfoldige. Det burde ikke være svært at forstå.

- Vi er forskellige, vi tolker forskelligt og vi er nødt til at møde det enkelte menneske der hvor personen befinder sig i livet.

- Her i forsamlingen ser jeg mange mennesker, som jeg i tidens løb har krydset verbale klinger med. Den debat ender aldrig, og vi skal blive ved med at diskutere med hinanden. Vi er nødt til at se hinanden i øjnene i respekt for de forskelligheder, vi har og samtidig glædes over mangfoldigheden i vores samfund.

- Tak fordi I minder os om mangfoldighedens styrke.
Ved demonstrationen talte også formanden for Roskildes Kultur- og Idrætsudvalg Birgit Pedersen (SF).

tk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk