9. marts 2021
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (th.) sammen med Joy Mogensen og Lars Lindskov i Jyllinge Nordmark.
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (th.) sammen med Joy Mogensen og Lars Lindskov i Jyllinge Nordmark.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministre og partiledere lover hurtig sagsbehandling for Roskilde og Jyllinge Nordmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministre og partiledere lover hurtig sagsbehandling for Roskilde og Jyllinge Nordmark
Roskilde Avis - 31. oktober 2017 kl. 15:57

For tredje gang i løbet af få år var hundreder af beboere ved Jyllinge på ny ved at få deres boliger ødelagt af oversvømmelse under weekendens storm Ingolf. Nu gik det godt denne gang, fordi vandet steg mindre end forventet på et tidspunkt, og beredskabet samt mange frivillige ydede en kæmpeindsats.

arrow Læs også: Nye i byrådet

Heldigvis ser det ud til, at både ministre og partiledere på Christiansborg nu også er blevet klar over alvoren, så der ikke længere bliver lagt forhindringer og forsinkelser i vejen for opførelsen af de diger, som Roskilde Byråd har givet penge til allerede for flere år siden efter den store stormflod Bodil i december 2013.

Mandag eftermiddag var både erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og miljøminister Esben Lunde Larsen (V) i Jyllinge, og tirsdag eftermiddag kom Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen.

Brian Mikkelsen kom med et positivt budskab til Roskilde og Jyllinge-beboerne:

- Nu indfører vi et loft over tiden til sagsbehandling, så der i løbet af seks måneder skal træffes en afgørelse i alle klagesager om kystbeskyttelse. Det er helt forkert, at borgerne skal gå rundt og være bange for en ny oversvømmelse.

Miljøminister Esben Lunde Larsen, der var inviteret til Jyllinge af Inger Kehlet, som stiller op til byrådet og regionsrådet for Venstre, havde i TV-Lorry en noget anden melding.

Ifølge ham har Roskilde kommune ikke udført sit forarbejde godt nok, når der var kommet klager imod digebyggeriet, så det var blevet forsinket.

Fremskynder beslutning
Borgmester Joy Mogensen (S) fastholder, at Roskilde kommune har prøver at udføre sin del af arbejdet så hurtigt og godt som muligt.

- Byrådet har været enige om at give mange millioner til at hjælpe med digebyggeriet ved Jyllinge. Det er da solidaritet i praksis.

- Så kan kommunen jo ikke gøre for, at flere beboere og organisationer har klaget imod digerne. Ifølge loven har de ret til det, og når vi må ændre i projekterne efter krav fra staten, er det jo også for at følge loven.

- Når en af de statslige myndigheder har brugt over et år for at behandle en klage, kan man ikke bare give kommunen skylden for det, siger borgmesteren, der glæder sig over meldingen fra Brian Mikkelsen.

- Nu gælder det om at få bygget digerne ved fjorden og langs Værebro Å så hurtigt som muligt.

Digeplanen i Jyllinge er vedtaget af beboerne i området med et flertal på 94 pct. af stemmerne, og i øjeblikket er en lokalplan til høring frem til 13. november.

Sammen med formanden for Klima- og Miljøudvalget Jonas Paludan (El) vil borgmesteren nu prøve at få fremrykket beslutningen om denne lokalplan allerede til byrådets møde i slutningen af november.

Derefter kan det fysiske arbejde starte i løbet af foråret 2018, hvis der ikke kommer nye klager og protester, som kan trække byggeriet yderligere i langdrag.

Dige ved åen nu.
De konservatives medlem af byrådet Lars Lindskov, der havde inviteret Brian Mikkelsen til Jyllinge, mener at sagen har varet for længe.

Derfor foreslår han, at byrådet nu bevilger pengene til en del af arbejdet, så et mindre dige kan opføres langs Værebro Å, så den værste fare herfra kan elimineres hurtigt.

Da Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen tirsdag eftermiddag kom til Jyllinge havde hun også løfter med til sin partifælle borgmesteren og beboerne om lovgivning, så digebyggeriet ikke kan udsættes i det uendelige.

arrow Otte lokale i Regionsrådet - Roskilde fordobler sit antal
25. november 2017 kl. 00:04 Opdateret: kl. 15:11
arrow Hastebehandling af grundlag for: Kystsikring i Jyllinge Nordmark
24. november 2017 kl. 12:02 Opdateret: kl. 12:12
arrow Jyllinge: Få nu de diger op
10. november 2017 kl. 08:34 Opdateret: kl. 09:43
Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk