6. april 2020
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord over Ove Engholmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord over Ove Engholmer
Roskilde Avis - 10. januar 2020 kl. 11:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved Ove Engholmers død har Roskilde Domkirke mistet en trofast kirkegænger og en tidligere mangeårig formand.

Ove Engholmer var indfødt roskildenser og en markant skikkelse i byen, da han som civilingeniør arbejdede på det daværende Roskilde Amtskommune og samtidig bestred posten som formand for Roskilde Domsogns Menighedsråd i en 16-årig periode indtil 1988. Det var i de år, hvor først kirken skulle genopbygges efter branden og herefter Frederik IX's kapel opføres på Domkirkepladsen. I den forbindelse blev pladsen omlagt. Fra at have været en afgrænset og lukket plads omkranset med en mur blev den åbnet og anlagt med et naturligt fald fra Domkirken og ned mod havnen, sådan som vi kender den i dag.

Engholmer havde indtil for få år siden stadig sin gang i kirken, ikke kun ved gudstjenester, men også i forbindelse med de utallige rundvisninger, han gennem årene har foretaget både i kirken og på lofterne. Jeg erindrer, at jeg som ung fik et referat af en sådan rundvisning fra en kollega, som havde deltaget - superlativerne stod i kø, da hun berettede ikke kun om Domkirkens herligheder, men også om Engholmers enorme viden og store entusiasme.

Interessen for kirken, som hos Ove Engholmer blev vækket, da han som barn blev ulveunge i KFUM, og for Roskilde Domkirke i særdeleshed, har Ove Engholmer givet videre til sin datter, Mette, som i en årrække også har været medlem af menighedsrådet. I øvrigt har sammenholdet fra ulveunge-tiden med de øvrige medlemmer bestået indtil nu i den navnkundige Rover-gruppe.

Fra Domkirken sender vi i taknemmelighed de efterladte, fru Birgit Engholmer, Mette og barnebarnet Johannes, vor dybeste kondolance og udtaler et ærbødigt ÆRET VÆRE OVE ENGHOLMERS MINDE.

Anne Rosendal
formand
Roskilde Domsogns Menighedsråd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk