15. december 2018
Peter Cykelsmed Nielsen i sin forretning, som mange i Roskilde vil huske ham. (Foto: Per Rudkjøbing)
Peter Cykelsmed Nielsen i sin forretning, som mange i Roskilde vil huske ham. (Foto: Per Rudkjøbing)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord for Peter Cykelsmed Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord for Peter Cykelsmed Nielsen
Opdateret 18. december 2017 kl. 12:13
Roskilde Avis Paperboy - 18. december 2017 kl. 11:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med stor sorg og raketfart har vi mistet vores mand, far og bedstefar, cykelsmed Peter Nielsen, der er død efter meget kort tids kræftsygdom.

Han kom til Roskilde med sin far og mor fra Næstved, da faderen Erik Nielsen blev førstemand i cykelbutikken i Blågaardsstræde og senere overtager denne.

I 1973 dør faderen tidligt, og Peter, der ellers var udlært elektriker hos Julius Pedersen i Roskilde, køber og overtager forretningen, hvor hans mor også hjælper ham i de første år.

Tiden var med ham, for samme år kom den første energikrise med billøse søndage, så der kom gang i cyklerne. Peter var en driftig mand, der ikke hvilede på resultaterne.

En af de ting, som han var meget stolt over, var, da han som medlem af bestyrelsen i lejeforeningen Vestervænget var med til at købe disse ejendomme og fik dem omdannet til det, der nu er en attraktiv andelsboligforening.

Men en større bedrift var nok, at han og hustruen Else i 1966 fik tvillingerne Flemming og Carsten, som helt fra de var 11 år hjalp til i familiens cykelbutik.

Kendt og misundt
Peter Nielsen var i branchen både kendt og misundt af mange gode kolleger. Dels for sit gode håndværk og service - men ikke mindst for at have hele to sønner, der gerne ville fortsætte i hans hjulspor.

Gennem flere år var han skuemeter ved uddannelsen for cykelmekanikere i Nykøbing Falster. Her var han med til at sørge for, at uddannelsen blev udbygget, fordi han ikke mente, at den gamle var god og grundig nok.

Som censor kunne han godt være hård og var den første, der dumpede en elev på skolen. Men det gav også respekt i branchen at hæve niveauet for lærlingenes uddannelse.

Hjemme havde han også sørget for oplæringen af sine egne to drenge, så de uden nogen vanskeligheder kunne klare uddannelsen og fortsætte familiens virksomhed.

Den fatale sygdom viste sig første gang Mortens Aften den 10. november i år, da han havde ringe appetit og følte sig utilpas. Den 25. november blev han indlagt på Køge Sygehus og fik konstateret en usædvanlig aggressiv og sjælden form for kræft, der var startet i lungerne.

Lørdag den 16. december måtte hans krop så give op, klokken 21.53.

Peter Nielsen blev 78 år, og han arbejdede til det sidste seks dage om ugen, fra klokken 8 til 17.30. Butikken var hele hans liv.

Han kunne til tider være lidt hård, men var samtidig både kærlig og gavmild, ikke mindst overfor de tre børnebørn, der alle elskede ham højt.

Forretningen i Blågaardsstræde bliver nu ført videre i hans ånd af de to sønner og hans kone Else Nielsen.

Æret være hans minde,
Drengene, brødrene, tvillingerne Flemming og Carsten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk