6. maj 2021
Christian Prudhomme taler med borgmester Joy Mogensen. Til højre statsminister Lars Løkke Rasmussen og i baggrunden kommunens informationschef Michael Dahl Nielsen.
gallery icon

Se billedserie

Christian Prudhomme taler med borgmester Joy Mogensen. Til højre statsminister Lars Løkke Rasmussen og i baggrunden kommunens informationschef Michael Dahl Nielsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Merci Roskilde: Tour-chef glad for modtagelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Merci Roskilde: Tour-chef glad for modtagelsen
Opdateret 22. februar 2019 kl. 09:35
Roskilde Avis - 21. februar 2019 kl. 16:15
Af Foto: Kim Rasmussen

- Merci, Roskilde. Vi glæder os til etapestarten på Tour de France i 2021 her i byen.

arrow Læs også: Roskilde måtte arbejde hårdt: Skrap spurt før Tour-målet

Sådan sagde direktøren for det store franske cykelløb Christian Prudhomme, da han torsdag på Vikingeskibsmuseet var med til præsentere nyheden, om at den store sportsbegivenhed kommer til Danmark om to år.

- Vi står her mellem vikingeskibene og mærker historien, som binder os sammen. Vi har lagt mærke til, at danskerne er meget glade for at cykle. Sammen med det gode oplæg er det grunden til, at vi har valgt at placere løbets 'Grand Départ' her om to år, forklarede han.

Ved pressemødet deltog også Roskildes borgmester Joy Mogensen, statsminister Lars Løkke Rasmussen og erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Scenen var flot placeret midt imellem vragene fra de gamle Skuldelev-skibe med vandet i fjorden bagved museets ruder. Sådan en dag er det svært at forstå, at der ikke har været hverken vilje eller midler til at redde den enestående bygning.

Fælles værdier i Europa
Joy Mogensen (S) bød aviser og tv-stationer velkommen og talte om, hvordan Tour de France-projektet i Roskilde og Danmark er langt mere end bare et cykelløb.

- Løbet symboliserer også, at vi i Europa har fælles værdier om både topsport og motion for folket. Derfor er det vigtigt, at vi på den måde kan samles om den slags store begivenheder, der også binder os sammen.

Statsminister Lars Løkke (V) talte om, at søndag 4. juli 2021 vil gå over i Roskildes historie, når festivalen slutter og en Tour-etape starter samme dag.

- Vi har arbejdet længe for at opnå dette resultat, og alle, som har deltaget, kan være stolte af resultatet, mente han.

Løkke har også selv gjort en indsats med sit besøg ved Tour de France i flere år, hvor han bl.a. kørte med i Prudhommes direktør-bil på en etape.

Godt for turismen
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der også har ansvaret for turisme i landet, forklarede om den store betydning, som cykelløbet vil få for dette erhverv.

Ikke alene i 2021, når alle cykel-entusiasterne besøger Danmark, men også i de efterfølgende år, når millioner af tv-seere for lyst til at besøge nogle af de steder, som de har set på skærmen - f.eks. Vikingeskibsmuseet.

- For Roskilde og hele landet er det kæmpestort, at vi får verdens største cykelløb hertil i tre dage og optakten forinden, forklarede Rasmus Jarlov.

tk

arrow Byråd i samlet udbrud efter Tour-start: Hele feltet kører med
24. februar 2019 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:41
arrow Roskildes handelsformand: Touren giver os tro på fremtiden
22. februar 2019 kl. 08:50 Opdateret: kl. 09:28
arrow Nyhedsanalyse: Så er det Roskildes Tour
22. februar 2019 kl. 00:07 Opdateret: kl. 16:26
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk