27. maj 2020
Klara Gregersen og Carl Kallehauge fra 3.i på Katedralen var blandt de 18 elever på sangskrivningskursus i Lissabon.
Klara Gregersen og Carl Kallehauge fra 3.i på Katedralen var blandt de 18 elever på sangskrivningskursus i Lissabon.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyden af Lissabon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyden af Lissabon

Elever fra Katten skrev 40 nye sange på fem dage

Roskilde Avis - 14. februar 2020 kl. 09:59
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

18 elever fra MusiCreator-linjen på Roskilde Katedralskole har netop været indlogeret på et lille hotel i Lissabon på et intensivt sangskrivningskursus.

Undervisere fra Musikalsk Grundkursus havde sammensat programmet, og både elever og undervisere mødtes hver aften for at lytte og give feedback på de nye numre, der var blevet skabt i løbet af dagen.

Sårbart og effektivt

De 18 musikalske elever fik en ny opgave hver morgen efter morgenmaden, og de arbejdede så sammen i par indtil kl. 19 om aftenen, hvor dagens sang skulle ligge færdig.

- Vi blev nærmest tvunget til at glemme alt andet end musikken. Det var både sårbart, personligt og grænseoverskridende - og ikke mindst utroligt effektivt. Herhjemme kan det trække ud i det uendelige at skrive enkelt sang, fortæller Carl Kallehauge, der normalt primært spiller bas og klaver, men som både var ude i at rappe og synge under optagelserne i Lissabon.

Nyt sammenhold

Også Klara Gregersen, der normalt spiller klaver, endte med blandt andet at lægge stemme til optagelserne på det lille hotel. Og selv om det var både hårdt og intenst, så fik hun mere end en stak nye sange med hjem.

- Det allerfedeste kom på de mest uventede tidspunkter. Det var også en sjov øvelse at skrive musik med folk, man ikke snakker så meget med til hverdag, og det har givet et helt andet sammenhold på tværs af årgangene, fortæller hun.

Turist næste gang

Efter en lang dags sangskrivning og den afsluttende feedback efter aftensmaden var der ikke meget tid til overs til at orientere sig uden for det lille hotel i den smukke by.

- Der var planlagt en masse, men vi var så optagede af at få numrene færdige. Så vi må se lidt mere af Lissabon en anden gang, siger Carl Kallehauge.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk