26. februar 2021
Roskilde-politikere fra byrådet og regionsrådet har været samlet til møde om fremtiden for det lokale sygehus.
Roskilde-politikere fra byrådet og regionsrådet har været samlet til møde om fremtiden for det lokale sygehus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale politikere til topmøde om sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale politikere til topmøde om sygehus
Opdateret 16. september 2020 kl. 11:57
Roskilde Avis - 16. september 2020 kl. 11:55
Af Foto: Jan Partoft

En række af Roskildes politikere har været samlet til et topmøde om fremtiden for Roskilde Sygehus. Her diskuterede de, hvordan man bedst kan sikre sengepladser og arbejdsplader på hospitalet ved Køgevej samt få oprettet nye lægehuse og andre funktioner til at sikre den såkaldt 'nære sundhed'.

Fra kommunen deltog kommunaldirektør Henrik Kolind sammen med det udvalg, som byrådet har oprettet til at tage sig af denne sag: Borgmester Tomas Breddam (S), Bent Jørgensen (V) og Tina Boel (SF).

Sidstnævnte er også medlem af Forretningsudvalget i Region Sjælland, som sygehusene hører under.

Til mødet var desuden inviteret Roskildes medlemmer af regionsrådet, og blandt dem mødte Jorun Bech (S), der også er medlem af forretningsudvalget, hvor de centrale beslutninger træffes.

Plads til sengene
Tidligere i år kom administrationen i Region Sjælland efter opfordring fra Roskilde med et udspil om, hvor meget af det nuværende sygehus, som man regner med at skulle bruge i fremtiden.

Her blev der lagt op til, at regionen beholder de største og centrale hospitals-bygninger, hvilket giver mulighed for at bevare senge til behandling af patienterne. Derimod kan man godt undvære området nærmest stationen og Ny Østergade, hvor Roskilde Kommune så får nye muligheder for at indrette sundhedshuse, behandlings-klinikker og andre tilbud, der vil ligge fint ved siden af det resterende sygehus.

Roskilde-politikerne satser på, at der stadig kan blive en vigtig fremtid med behandlings-senge og en række funktioner for det lokale hospital, fordi der ikke er nok kapacitet på det kommende superhus ved Ølby.

Samtidig er det lettere at skaffe kvalificeret sundhedspersonale til Roskilde end de fleste andre steder i Region Sjælland.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk