16. januar 2019
Hans-Bo Hyldig (tv.) stod bl.a. for opførelsen af de nye boliger syd for Bernadottegården i Himmelev, og i øjeblikket er FB Gruppen i gang med et kæmpebyggeri på det gamle grøntorv i Valby. (Arkivfoto: Erling J.)
gallery icon

Se billedserie

Hans-Bo Hyldig (tv.) stod bl.a. for opførelsen af de nye boliger syd for Bernadottegården i Himmelev, og i øjeblikket er FB Gruppen i gang med et kæmpebyggeri på det gamle grøntorv i Valby. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal entreprenør skal starte på Roskildes nye stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal entreprenør skal starte på Roskildes nye stadion
Opdateret 12. juni 2018 kl. 10:02
Roskilde Avis Paperboy - 12. juni 2018 kl. 09:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den lokale storentreprenør Hans-Bo Hyldig fra Svogerslev, der er medejer af firmaet FB Gruppen, skal starte på Roskildes nye stadion i Rådmandshaven med plads til 10.000 tilskuere.

Ved tidsfristens udløb var firmaet det eneste, der havde afleveret et bud, som levede op til kommunens krav for at blive prækvalificeret. I vurderingen indgik bl.a., at FB Gruppen både økonomisk og teknisk har styrke til at stå for et projekt af denne størrelse.

I det foreløbige oplæg fra firmaet har arkitektfirmaet Mangor og Nagel samt fodboldklubben FC Roskilde også været deltaget.

- Kommunen kan kun være tilfreds med, at et lokalt firma, der har bevist sin kunnen, nu skal stå for stadion. Jeg glæder mig til at skulle arbejde sammen med dem, siger borgmester Joy Mogensen.

FB Gruppen skal nu i gang med at udarbejde et mere detaljeret projekt, som også skal godkendes af kommunen, før det kan sættes i gang.

Privat og offentligt
Et kommende stadion i Rådmandshaven bliver opført som et blandet offentligt og privat projekt.

Roskilde kommune stiller grunden til rådighed og kommer til at stå som ejere, når det er færdigt.

De private investorer, der står for opførelsen, skal så tjene deres penge hjem på boliger, hotel og de virksomheder, der skal leje sig ind i de mange erhvervslokaler, der bliver en del af de store tribuner.

Byggeriet bliver langt mere end en fodboldbane med tilskuerpladser. Her skal være ekstra nye omklædningsrum, ungdomsboliger, sportscollege og hostel til overnattende idrætsfolk eller udstillere i Roskilde-hallerne ved siden af. Det er tænkt som en del af et større kompleks, der kan fungere sammen med naboerne på Gimle, det nye Kildgården samt Roskilde-hallerne.

Med en kapacitet på 10.000 tilskuere, som der kun sjældent bliver brug for, selv om FC Roskilde skulle komme op i Superligaen, er det også beregnet til andre store arrangementer som musik-koncerter, gymnastik-opvisninger osv.

Projektudvikler
Den nu 53-årige Hans-Bo Hyldig kommer oprindelig fra Nakskov, hvor han blev udlært i en bank tæt på forældrenes gård. Senere uddannede han sig på Handelshøjskolen (nu kaldet CBS) i København.

I 1990 fik han job i Bikuben og blev samtidig kandidatstudiet i revision. Derefter fulgte fem år hos Realkredit Danmark med erhvervskunder, før han tog springet og skiftede til en af kunderne, Søtoftegård, som var en mellemstor projektmager.

Hyldig var både heldig og dygtig med sit skifte, og inden længe var han med til at grundlægge FB Gruppen.

Siden har han været med i en række store byggerier, f.eks. milliard-projektet på det gamle grønttorv i Valby, og i Roskilde stod han bl.a. for de nye boliger ved siden af Bernadottegården.

I hjembyen er han også engageret, bl.a. som medlem af Roskildes Erhvervsudvalg, hvor han repræsenterer byggebranchen. Desuden er han i bestyrelsen for den konservative vælgerforening og partiets oplysningsforbund FOF.

Hyldig holder fast i sin tilknytning til Vestlolland og driver nu forældrenes gård som fritidslandbrug sammen med en nabo. Her er også sommerbolig for familien, der tillige omfatter hustruen og parrets tre børn.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk