29. oktober 2020
Det tidligere Lindgården skal deles op, så nogle af patienterne flyttes til Viby, mens den resterende del skal være på to mindre bosteder i den vestlige del af Roskilde.
Det tidligere Lindgården skal deles op, så nogle af patienterne flyttes til Viby, mens den resterende del skal være på to mindre bosteder i den vestlige del af Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lindegården splittes op - delvis udflytning til Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindegården splittes op - delvis udflytning til Viby
Roskilde Avis - 21. september 2020 kl. 04:09

Københavns Kommunes psykiatriske bosted Lindegården, der i mellemtiden har fået nyt navn, skal splittes op i flere afdelinger i det vestlige Roskilde og med en ny mindre afdeling i Viby.

I løbet af kort tid laver kommunen nye lokalplaner, der skal give plads til denne ændring.

Planen om at flytte Lindegården ud til den lille stationsby i den sydlige del af kommunen har tidligere skabt stor modstand blandt lokale beboere, der frygter for at få disse mennesker ind i deres lokale samfund. Derfor er antallet siden skåret ned til det halve, så det nu kun er godt 30 af de bedst fungerende patienter, som skal flytte til Viby.

Boliger i mellem
De øvrige skal så blive i det nuværende område mellem det gamle Sct. Hans Hospital og den store bebyggele Rørmosen.

Her skal der ifølge planerne indrettes to mindre bosteder i hver ende af området, mens det midterste areal skal udlægges til nye boliger. På den måde skabes samtidig en direkte adgang fra Rørmosen og ud til fjorden samt den smukke gamle park omkring den nu lukkede del af det tidligere hospital.

Til at leve med
Borgmester Tomas Breddam er tilfreds med ændringerne i de nye lokalplaner.

- Nu får vi mindre bosteder, der er mere overskuelige, og det bør være til at leve med, siger han.

- Jeg kan godt forstå, at beboere i Viby kan være utrygge ved disse planer. Men nu får de kun en mindre gruppe af de bedste fungerende patienter til deres by.

- Samtidig må jeg sige, at folk i Roskilde har jo levet sammen med patienter fra Sct. Hans og Lindegåden i over 100 år. Det er jo gået udmærket, fordi man har vist den nødvendige tolerance, så der også er plads til den slags mennesker i vores by og kommune.

tk

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk