21. februar 2019
Leif Hübertz er stolt over i Kino at kunne præsentere dokumentar-filmen med hans svigerinde Rita og hendes live med en Alzheimer-ramt mand. (Foto: Per Rudkjøbing)
Leif Hübertz er stolt over i Kino at kunne præsentere dokumentar-filmen med hans svigerinde Rita og hendes live med en Alzheimer-ramt mand. (Foto: Per Rudkjøbing)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leif Hübertz er stolt over ny doku-film i Kino: Mød min tapre svigerinde Rita

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leif Hübertz er stolt over ny doku-film i Kino: Mød min tapre svigerinde Rita
Roskilde Avis Paperboy - 17. august 2018 kl. 00:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Kino på RO's Torv den 27. august klokken 19.00 viser dokumentar-filmen 'Ritas Valg', der handler om en kvindes sidste år sammen med sin Altzheimer-ramte mand Aage, er den gamle biografejer Leif Hübertz særlig stolt.

- Jeg har kendt Ritz Hübertz Knudsen, siden jeg var 15. Hun var nemlig tidligere gift med min storebror, som pludselig døde i 1998. Dengang havde de også en biograf i Hjørring.

- Kort tid efter mødte Rita så skolelæreren Aage, og de to blev meget forelskede. Men desværre viste det sig inden længe, at han havde Altzheimer.

- Men han stadig kunne tage en beslutning, bestemte de sig til at medvirke i en serie i tv om, hvad sygdommen egentlig gør. Det blev til programmerne 'Da Aage forsvandt' og 'Ritas sidste dans', der blev optaget frem til hans død.

Tapper svigerinde
Over 700.000 har set Rita på tv, og nu kommer hun til Kino og svarer på spørgsmål den 27. august, efter at filmen har været vist.

- Jeg synes, at min tidligere svigerinde er utrolig tapper. Så jeg er fuld at beundring over, at hun har kunnet stå frem og fortælle om alt det, som hun nu har været igennem, fortæller Leif Hübertz.

Arrangementet i Kino foregår i samarbejde med Altzheimerforeningen, og den nye dokumentar-film bliver også vist på TV2 i starten af september.

40 år i Roskilde
Leif Hübertz og hans kone Mie har for øvrigt netop kunnet fejre et bemærkelsesværdigt jubilæum den 1. august.

For 40 år siden steg de som unge folk af toget fra Aarhus og begyndte at drive fotograf i det gamle Kino i Algade - lidt på samme måde som Mads Skjern i Matador.

I løbet af et par år var det alene tilbage i byen, idet både Bio ved siden af i Algade og Scala i Hersegade, hvor HK nu har kontor', var blevet lukket.

Siden udvidede de to, der næsten arbejdede i døgndrift, med flere sale i Algade.

Men den helt store forandring kom, da de i 2003 kunne flytte ind i den store nye biograf med mange sale på RO's Torv ved Københavnsvej.

Nu er den daglige drift overtaget af de to børn, Lone og Poul Hübertz, mens Leif holder sig lidt i baggrunden, og Mie for nogle år siden valgte at gå helt på pension.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk