17. januar 2019
(Foto: Anette Gundlach)
(Foto: Anette Gundlach)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsten vokser ind i bygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsten vokser ind i bygningen
Roskilde Avis Paperboy - 21. maj 2018 kl. 00:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye kirke i Trekroner får foræret integreret kunst for næsten to millioner kroner.

Det Obelske Familiefond har givet en donation på 1.763.000 kr. til kunst i Trekroner Kirke og pengene skal hverken bruges til malerier eller skulpturer.

Det er menighedsrådets vision, at kunsten i Trekroner kirke skal være integreret, altså en type kunst, der indgår som en del af arkitekturen ved at være indlejret i selve bygningen.

Gulv, døre, vinduer, knæfald, bænke prædikestol, kors, kalk, messehagel og lysestager bliver derfor omfattet af den integrerede kunstneriske skaben.

Kunstneren Henrik Plenge Jakobsen er valgt af menighedsrådet i Himmelev sogn til at udsmykke kirken. Han har inviteret kunstnerne Lea Porsager og Alexander Tovborg til at samarbejde om udsmykningen.

Udsmykningen af Trekroner Kirke omfatter både tradition og nybrud. Kirkens døre med agatskiver indfældet i glas udføres af Alexander Tovborg i samarbejde med Hebsgaard glaskunst. Lea Porsager udfører døbefonten i blåt og hvidt sodalit i samarbejde med stenhugger Søren Vest og Henrik Plenge Jakobsen forestår gulvet af håndlavede tegl.

- Donationen og den omfattende kunstneriske udsmykning er meget mere, end vi havde turdet håbe, simpelthen hen prikken over i'et i den nye kirke, siger en glad og taknemmelig Anne Binzer, der er formand for menighedsrådet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk