23. oktober 2020
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kort og fotos: Se voldsmænds farlige tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kort og fotos: Se voldsmænds farlige tur
Roskilde Avis - 14. december 2018 kl. 12:00
Af Anette Gundlach

De to cyklende voldsmænd, der slog en kvinde og en mand ned på forskellige steder i starten af november, er identificeret efter at have været efterlyst på forsiden af Roskilde Avis og i andre medier, melder politiet i Roskilde.

arrow Læs også: Eftersøgte cyklende voldsmænd: Overfalder igen

En gruppe håndværkere har desuden også ringet til politiet og fortalt, at de blev forsøgt overfaldet af de to cyklende slagsbrødre samme aften, de var på deres voldelige tur.

På overfaldstidspunktet opholdt de jyske håndværkere sig i nærheden af Ringen og hotel Scandic, hvor de sover, når de arbejder i Roskilde. Håndværkerne genkendte straks de to mænd, da de så efterlysningen. De har fortalt, at de efterlyste smed en tung genstand efter dem.

- Vi vil endnu ikke fortælle, hvilken genstand det drejer sig om, da vi skal bruge det i efterforskningen, fortæller Martin Bjerregaard fra politiet i Roskilde.

Kimet ned
Martin Bjerregård fortæller, at politiet er blevet kimet ned af mellem 20 og 30 personer, der alle mener at vide, hvem voldsmændene, efter at efterlysningen blev sendt ud.

- Forklaringerne peger næsten alle i samme retning, så nu skal vi bare have sagen gjort klar, så vi kan anholde dem, siger Martin Bjerregaard.

På grund af politiets efterforskning vil han heller ikke oplyse, hvor voldsmændene kommer fra, og hvor gamle de er.

Voldelig tur

De cyklende voldsmænd begyndte deres voldelige tour tirsdag sjette november. De overfaldt ad tre omgange, og volden fandt sted uafhængigt af hinanden.

Først overfaldt de en 17-årig dreng, derefter en 27-årig kvinde og til sidst en gruppe håndværkere.

Den 17-årige blev overfaldet på Stationscenteret/Jernbanegade ud for 7-Eleven. Men optrækket til volden var allerede begyndt på stien, der løber forbi politigården. Her var den 17-årige sammen med en ven blev råbt an af de to mænd, som fulgte efter dem på hver sin cykel.

Den 17-årige og hans ven blev bange, og de løb fra stedet til Jernbanegade og hen til 7-Eleven i Stationscenteret. Her gik vennen ind i kiosken, men den 17-årige blev udenfor. Kort efter dukkede de to på cyklerne op igen, og da de fik øje på den 17-årige blev de voldelige. Voldsepisoden fandt sted klokken 19.28.

Senere på aften klokken 21.11 gik volden ud over en 27-årig kvinde, der befandt sig på Eriksvej. De to mænd kom trækkende med deres cykler og spurgte kvinden, om hun havde et jointpapir. Da hun sagde nej og oplyste dem om, at det var ulovligt at være i besiddelse af, nikkede de hende en skalle, så hun væltede omkuld. Da kvinden lå på jorden, blev hun overhældt med hvidvin.

Senere på aftenen gik volden ud over gruppen af håndværkere. Tumulten startede, da håndværkerne bemærkede, at de to mænd ikke havde lys på cyklerne.

Det fik overfaldsmændene til at kaste noget tungt efter gruppen. Den tunge genstand ramte ikke, men den kunne have medført alvorlige kvæstelser, hvis den havde ramt, fortæller Martin Bjerregaard.

Politiet er i øjeblikket ved at stykke sagen og beviserne sammen, så de er klar til at anholde de to mænd.

Fakta
19.28: Overfaldt to cyklende mænd en 17-årig dreng ved 7-eleven i stationscentret. Først havde de forfulgt ham og en kammerat på stien ved politistationen.

21.11: En 27-årig kvinde bliver overfaldet på Eriksvej. De nikker hende en skalle og hælder hvidvin over hende.

21.20: De kaster en tung genstand efter nogle håndværkere, der står i nærheden af Ringen og Hotel Scandic.

arrow Politiet kimet ned: Cyklende voldsmænd identificeret
13. december 2018 kl. 11:14 Opdateret: kl. 11:25
arrow Hurtig fangst af voldsmænd: Politi efterlyser privat overvågning
07. december 2018 kl. 08:26 Opdateret: kl. 09:01
arrow Cyklende voldsmænd efterlyses
06. december 2018 kl. 17:58 Opdateret: kl. 15:02
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk