29. maj 2020
Peter Christiansen må fortsætte med at parkere lige foran sin butik, indtil han muligvis finder en anden løsning sammen med kommunen.
gallery icon

Se billedserie

Peter Christiansen må fortsætte med at parkere lige foran sin butik, indtil han muligvis finder en anden løsning sammen med kommunen.
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen om Peters parkering på Elisagårdsvej: Vi finder en løsning sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen om Peters parkering på Elisagårdsvej: Vi finder en løsning sammen
Roskilde Avis - 07. august 2018 kl. 00:33
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Kommunes ansvarlige for parkeringsområdet, afsnitsleder i Veje og Grønne Områder Gitte Sloth Nielsen, kan godt forstå, at det kan være svært for Peter Christiansen at finde en lovlig parkeringsplads i nærheden af hans bolig og forretning på Elisagårdsvej.

arrow Læs også: Seng i flammer: afdeling på Sankt Hans evakueret

Roskilde Avis skrev om hans trængsler i sidste uge. Her fortalte han om, hvordan han pludselig fik p-afgifter på en p-plads, han har holdt på de seneste 30 år.

Han havde forsøgt at kontakte kommunen om problemet, men følte ikke, at han blev taget alvorligt.

Han begyndte at få afgifterne i år. Han har modtaget tre i alt, når han holder op ad sit plankeværk.

Derfor parkerer han nu lige foran hoveddøren på sin forretning. Det er godt nok lovligt. Til gengæld er det svært for kunder at komme ud og ind ad døren, forklarer han.

Det samme er det for ham, når han læsser varer af og på. Desuden mener Peter Christiansen, at han er til ulempe for andre, når han kører frem og tilbage for at komme ind på pladsen.

Loven skal holdes
Gitte Sloth Nielsen forklarer om sagen:

"Jeg har stor forståelse for, at Peter Christiansen kan have svært ved at finde en mulig lovlig parkering, men vi meget vil gerne i dialog med ham finde en løsning og vil derfor kontakte ham snarest.

En mulig løsning kunne være parkering på egen grund. Der findes en overkørsel til ejendommen.

I flg. Færdselsloven må man ikke parkere på fortov, og overtræder man dette, kan man risikere en p-afgift. Det er korrekt, at vi Roskilde Kommune har en lokal parkeringsbekendtgørelse om, at man gerne med parkere med to hjul på fortov. Men reglen gælder altså kun ved parkering af to hjul på vej og to hjul på fortov, ikke med alle fire hjul på fortov, som i dette tilfælde her på Ros Have

Mange af vores veje er ikke brede nok til parkering kun på vejen, så for at sikre fremkommeligheden også for renovationsbiler og redningskøretøjer, har vi bestemmelsen om de to hjul på fortovet.

Det er ikke tilladt at køre ind over et fortov og parkere på "bagsiden" langs et fortov, for så parkerer man stadig på fortovet.

Da arealet er forbeholdt gående, så er det også at anse som et fortov, hvor standsning og parkering er forbudt jf. færdselsloven § 28, stk. 3.

Selv hvis arealet bag fortovet var privat (det er dog ikke tilfældet her på Ros Have) havde det heller ingen betydning, da færdselsloven er gældende uanset om der er tale om en privat eller offentlig grund, jf. færdselsloven § 2, nr. 28.

Jeg kan i øvrigt oplyse dig om, at Veje og Grønne Områder har konstateret, at der skete parkering langs vejen Ros Have og at det gav rigtig dårlig fremkommelighed og oversigtsforhold ved udkørslen til Elisagårdsvej. Som vejmyndighed har vi pligt til at sørge for god trafiksikkerhed og fremkommelighed og derfor opsatte vi et parkeringsforbud på strækningen".

arrow Tyve lå på lur efter badegæst
07. august 2018 kl. 09:47 Opdateret: kl. 09:51
arrow Mistede smykker i varmen
07. august 2018 kl. 09:44 Opdateret: kl. 09:46
arrow Ignorerer afbrændningsforbud: Politiet må rundt og slukke bål
06. august 2018 kl. 20:02 Opdateret: kl. 14:13
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk