4. juni 2020
Johnny Schäffer er en af de engagerede roskildensere, der spiller en stor rolle for det lokale iværksætteri. (Foto: Mie Neel)
Johnny Schäffer er en af de engagerede roskildensere, der spiller en stor rolle for det lokale iværksætteri. (Foto: Mie Neel)
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Vi har brug for gode eksempler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Vi har brug for gode eksempler
Roskilde Avis - 21. maj 2020 kl. 02:13
Af redaktør Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

MED ROSKILDE AVIS samt Dagbladet i denne og næste uge følger et stort indstik om iværksættere i vores område. Her får læserne et godt indtryk af, hvor stor en rolle iværksætteri egentlig har for Roskilde-områdets positive udvikling. Og den er slet ikke blevet mindre af den nuværende corona-krise.

Når både teknologi og samfundets funktioner forandrer sig i et accelererende tempo, bliver det stadig vigtigere, at nye firmaer og jobs opstår til at supplere hæderkronede gamle virksomheder, der mister betydning eller måske endda helt forsvinder.

TILLÆGGET OM IVÆRKSÆTTERE i det lokale område er i denne situation opmuntrende læsning, der lover godt for Roskildes fremtid også efter coronaen. Vores by er så fuld af talent og idérige folk, at det hele tiden skaber mange nye muligheder. Den gode nyhed i denne sammenhæng er, at Roskilde ikke er afhængig af få store firmaer eller enkelte alt dominerede institutioner.

Iværksætterne kommer fra mange steder, ikke mindst domkirkebyens store uddannelses-sektor, men andre faktorer hjælper også godt til. Blandt andet det omfattende handels- og kulturliv, plus den entreprenør-ånd og tro på fællesskabets frivillige og demokratiske evner, som Festivalen har været med til at udvikle gennem mange år.

HELDIGVIS HAR BYRÅDET og de lokale folkevalgte forstået iværksætternes betydning. Kommunens egen forvaltning arbejder på at støtte og skabe bedre betingelser for iværksætterne - selv om noget selvfølgelig altid kan gøres bedre.

Men alt bliver jo ikke godt af at være kommunalt. Derfor er det helt rigtigt, at en del af denne indsats foregår gennem en række organisationer og institutioner, som ofte kan få mere ud af pengene, fordi de har forskellige og nye ideer. Det giver alsidighed i en god lokal dynamik, hvor man inspirerer og hjælper hinanden frem.

PÅ AVISEN SER VI DET SOM EN OPGAVE, at fortælle om nogle af disse mange og forskellige initiativer, der hele tiden spirer frem i Roskilde. Det er altid godt at vide mere om, hvad andre går og laver.

Derfor dyrker vi gerne på redaktionen både små og større positive historier, som forhåbentlig kan glæde og inspirere mange læsere.

EKSEMPELVIS DEN LILLE FRISØR, der er fjerde generation hos salonen i Peberrenden. Da han åbnede på ny efter corona-lukningen, fortalte hen en fin og rørende historie om, hvordan mange af stamkunder for at hjælpe ham med lidt flere penge i kassen havde betalt forud for kommende klipninger. Denne form for 'klippekort' er et fint forbillede og bliver også anvendt hos andre af byens butikker af loyale kunder, der har forstået, hvor vigtigt det er at bevare en levende by med åbne forretninger.

Ellers ender vi bare i en 'skræmmende fremtid' uden meget menneskelig kontakt, hvor man sidder isoleret og får det meste leveret af stressede eller underbetalte bude, der må smide biler eller cykler fra sig rundt om i gaderne.

EN ANDEN OPLØFTENDE HISTORIE handlede om en kvindelig revisor. Som kun 29-årig havde hun nået at færdiggøre en krævende uddannelse, få to børn og var nu blevet partner i et af revisionsfirmaerne i Roskilde. Det var en flot præstation, og derfor var det selvfølgelig også interessant at læse om, hvad der egentlig drev hende.

Den type historier vil altid være meget mere nærværende og interessante for læserne i Roskilde-området fremfor generelle pressemeddelelser hvis de bare indeholder floskler eller almindeligheder fra et eller andet kontor i København.

SÅ MEGET MERE CHOKERENDE var det på avisens meget læste facebook-side at se nogle af de negative reaktioner på den unge revisor-kvindes opløftende og personlige beretning. Uforbederlige kværulanter rasede her over at skulle læse om den slags og lancerede en konspirations-teori, om at det sikkert var en skjult annonce.

Intet kan være mere forkert.
SOM LOKALAVIS vil det altid være meget vigtigt for os, at skrive om folk i Roskilde-området, der udretter noget positivt og ekstraordinært indenfor alle områder. Folk vil altid gerne læse den slags beretninger, hvilket jo også gør vores avis mere interessant.

Samtidig er det alle de initiativrige iværksættere og andre engagerede mennesker, der med deres indsats sikrer udvikling og velstand. De er med til at sikre, at vi fortsat kan få råd til et velfærdssamfund uden så slemme sociale uligheder, som der findes alt for mange andre steder i verden. Det er i virkeligheden en afgørende grund til, at:

VI HAR BRUG FOR GODE EKSEMPLER

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk