18. december 2017
Formand Bo Tue og ledelsen i FC Roskilde havde ikke noget valg, men måtte foretage et trænerskifte, da resultaterne blev dårligere og dårligere. (Arkivfoto: Erling J.)
Formand Bo Tue og ledelsen i FC Roskilde havde ikke noget valg, men måtte foretage et trænerskifte, da resultaterne blev dårligere og dårligere. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Ekstra brug for støtte til FCR i modgangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Ekstra brug for støtte til FCR i modgangen
Roskilde Avis - 26. september 2017 kl. 00:49
Af redaktør Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ROSKILDES FODBOLDSTOLTHED FCR er kommet katastrofalt fra start i den nye sæson efter sommerferien og roder nu rundt i bunden af 1. division.

Reaktionen kom for en uge siden, da klubben fyrede sin nye træner René Skovdahl, som der ellers var stillet store forventninger til.

NÅR BOLDEN ER RUND, kan alt ske, hedder det i en af sportens mest slidte floskler. Normalt betyder det, at selv de mest undertippede altid har en lille chance for at slå storfavoritterne. Som da Danmark vandt EM i 1992 eller Island slog England ud sidste år.

Men i FCR's tilfælde er der i år tale om en meget stor negativ overraskelse.

MED SAMME HOLD, der i sidste sæson spillede med om oprykning til Superligaen er FCR i dette efterår foreløbig på kurs mod nedrykning.

Naturligvis er det helt uforståeligt med en spillertrup og et budget, der hører til i den bedste del af 1. division.

DE SMÅ MARGINALER er et andet fortærsket udtryk i sportens verden. Men i de kampe, jeg foreløbig har set i denne sæson, har Roskilde altså været usædvanligt uheldige.

FCR har både ført og domineret spillet, men alligevel er kampene endt med nederlag og pointtab.

FORKLARINGERNE KAN VÆRE MANGE. Men når holdet taber den ene gang efter den anden, mister spillerne selvfølgelig både modet og selvtilliden.

Efterhånden blev det tydeligt, at de dårligt troede på sig selv eller hinanden og i mange situationer ikke anede, hvad de skulle gøre med bolden.

LEDELSEN I FCR havde ikke noget valg. Når spillet og resultaterne udviklinger sig fra sløjt til værre, var de nødt til at gøre noget nu.

For der var ingen udsigt til forbedringerne, og spillerne havde tydeligt nok mistet troen på deres træner.

ET HELT HOLD KAN IKKE FYRES, og så er det i stedet træneren, der må ud. Sådan lyder en anden af de gamle fodbold-sandheder.

Sådan er det også gået i FCR, hvor OB's gamle forsvarsstjerne, den tidligere landsholdsspiller Anders Møller Christensen er blevet forfremmet fra assistent til nu at få ansvaret for træningen. Forhåbentlig kan det give en ny og bedre start, før det er for sent.

SET FRA ROSKILDES SIDE er det meget skidt, hvis det bedst rangerede hold ikke længere kan være med blandt de bedste 20 i landet.

God fodbold er med til at gøre en by kendt for noget positivt, hvilket Brøndby og Hobro i øjeblikket nok er de bedste eksempler på.

DERFOR ER DET DUMT, hvis nogen vil udnytte den nuværende situation til at pege fingre af eller ramme FCR. Vi har brug for at alle kommunens fodboldhold klarer sig godt, også i KFUM, Himmelev, Svogerswlev, Jyllinge, Viby og de øvrige klubber.

I sidste ende vil de hæve niveauet for fobolden i Roskilde og bidrage til at skabe stærkt divisionshold, hvor tilskuerne også kan genkende flere lokale spillere.

MED DE DÅRLIGE RESULTATER har både spillerne og hele klubben endnu mere brug for opbakning fra alle i byen.

Så det bedste, de lokale fodboldfans kan gøre, er at møde massivt frem i Rådmandshaven til de kommende kampe. Ud fra et motto om, at der er:

EKSTRA BRUG FOR STØTTE TIL FCR I MODGANGEN

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk