22. marts 2019
Roskilde er klar til at købe sig ind i sygehuset ved Køgevej for at være med til at redde senge og arbejdspladser. (Arkivfoto: Erling J.)
Roskilde er klar til at købe sig ind i sygehuset ved Køgevej for at være med til at redde senge og arbejdspladser. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til at købe bygninger: Roskilde vil kurere på sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til at købe bygninger: Roskilde vil kurere på sygehuset
Roskilde Avis Paperboy - 18. juni 2018 kl. 00:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde kommune er parat til at gå så langt som til at købe bygninger i komplekset for at kunne kurere på det lokale sygehus ved Køgevej og redde så mange senge og jobs som muligt.

Denne mulighed blev diskuteret, da byrådets 'sygehusudvalg' holdt sit første møde for at diskutere, hvad der nu kan gøres.

Tre af de centrale partiledere er med i udvalget, nemlig borgmester Joy Mogensen (S), Bent Jørgensen (V) og Tina Boel (SF). I mødet deltog desuden Roskilde-medlemmer af regionsrådet, der har ansvaret for sygehusdriften på Sjælland.

I den nuværende sygehusplan fra 2010, er der lagt op til, at Roskilde Sygehus ikke længere skal have sengeafdelinger, men først og fremmest udføre planlagt og ambulant behandling.

Mangler sengene
Men siden har situationen dog ændret sig meget, fordi der ikke er nok penge til at opføre alle de planlagte nye sengeafsnit på det kommende hovedsygehus i Ølby ved Køge.

Samtidig kniber det med at skaffe kvalificeret personale og tilstrækkelig kvalitet i behandlingen på andre af regionens hospitaler, så det har været nødvendigt til at flytte funktioner til Roskilde.

Flere medlemmer af regionsrådet har derfor allerede erkendt, at sengene i Roskilde ikke kan undværes, når regionen samtidig har ambitioner om at hjemtage mange af de patienter, der nu med betydelige udgifter behandles i Region Hovedstaden.

Vil bevare muligheden
Mens udsigterne for sygehuset ved Køgevej dermed bliver bedre, frygter byrådet og regionspolitikere fra Roskilde, at Regions Sjælland måske kan finde på at sælge dele af bygningerne på den attraktive grund lige op til Roskilde Station.

Hvis en entreprenør eller udvikler får fat i det og river hospitals-bygningerne ned, vil muligheden for at redde sengene i Roskilde blive definitivt ødelagt - selv om regionen så kommet til at mangle denne kapacitet i Ølby og andre steder.

Derfor er Roskilde Byråd indstillet på at redde sygehuset ved selv at købe området - med den forudsætning, at regionen vil få arealet og bygningerne tilbage, når den alligevel får brug for denne hospitals-kapacitet.

- Hvis det så ikke lykkes, kan Roskilde altid selv bruge bygningerne og området. Vi skal f.eks. udbygge mulighederne for at behandle patienter, når de kommer stadig tidligere hjem fra hospitalsbehandlingen. Samtidig kan man også forestille sig sundheds-klinikker, lægehuse og andre muligheder på dette centrale sted, forklarer borgmester Joy Mogensen.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk