7. august 2020
Kim Winkel foran sin indgang i Rønnebærparken.
gallery icon

Se billedserie

Kim Winkel foran sin indgang i Rønnebærparken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kim Winkel fra tidligere ghettoområde: Vi er spærret inde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kim Winkel fra tidligere ghettoområde: Vi er spærret inde
Roskilde Avis - 23. januar 2020 kl. 06:02
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rønnebærparken i Roskilde, der tidligere har været på ghettolisten, er blevet en labyrint at gå rundt i. Hegn er sat op på kryds og tværs, så det er svært at finde rundt i bebyggelsen, fortæller beboer Kim Winkel.

arrow Læs også: Blinde veje, hvor folk farer vild: Skilte skal op

Området skal ligesom Æblehaven i den kommende tid gennemgå en helhedsrenovering. Det betød, at hegnene pludselig skød op overalt i slutningen af 2019.

De mange forhindringer betyder, at flere beboere har fået meget længere til blandt andet købmanden og busstoppestedet. Og flere har haft svært ved at finde rundt, fortæller Kim Winkel.

- Godt nok har boligselskabet holdt infomøde i oktober, men vi har ikke fået noget at vide om, hvornår hegnene kom op og hvor mange, der ville være, siger Kim Winkel.

- Det er et problem, når man er dårligt gående, siger han og viser hen til sin rollator og elsccoter.

Ender blindt

Kim Winkel tager journalisten fra Roskilde Avis rundt i området, ad de lange indhegnede stier rundt om pladser, man ikke længere kan komme ind på.

Han fortæller, at hegnene pludselig blev rejst og skød op overalt midt i november.

Det betyder, at nogle beboere skal gå meget længere end sædvanligt og at de ikke kan komme rundt, fordi nogle af stierne pludselig ender blindt.

- En af mine dårligt gående naboer skulle kort ud en dag, men hun kom ud på en længere tur, da hun ikke kunne finde hjem igen.

I starten kunne Kim ikke komme ud med sin elscooter. Den var lukket inde bag et hegn, der var sat op på bagsiden af hans have ind til hans lejlighed. Men da han klagede over det, blev hegnet lavet om, så det kan åbnes, og han kan komme ud igen.

- Jeg synes ikke, at det er i orden, at Boligselskabet ikke informerer bedre om, hvad der sker, og at der bliver sat så mange hegn op. For mig ser flere af dem unødvendige ud.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk