30. oktober 2020
Med den nye cirkelformede tilbygning og en totalrenovering af det gamle Haraldsborg ligger det nye julemærkehjem flot ved Roskilde Fjord.
gallery icon

Se billedserie

Med den nye cirkelformede tilbygning og en totalrenovering af det gamle Haraldsborg ligger det nye julemærkehjem flot ved Roskilde Fjord.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julemærkehjem med vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemærkehjem med vokseværk
Roskilde Avis - 01. oktober 2020 kl. 03:59

Julemærkehjemmet Liljeborg ved det gamle Haraldsborg Plejehjem er blevet så stor en succes, at det nu skal udvides. Hidtil har Julemærkefonden, der styrer alle landets julehjem, også holdt til i de eksisterende bygninger. Men nu skal der ansættes flere folk, så fonden kan ikke længere være der.

Derfor vil man nu opføre sit nye landsdækkende hovedkontor ved siden af, på hjørnet af Baldersvej og Frederiksborgvej, hvor to eksisterende huse så skal rives ned.

Formanden for Plan- og Teknikudvalget Jens Børsting (S) fremlagde en lokalplan for dette ved byrådets møde onsdag.

- Vi har oplevet en succes med det flotte julemærkehjem, og når der nu er mulighed for at få endnu flere arbejdspladser til byen, skal kommunen sørge for, at det er muligt. Julemærkehjemmet udfører en vigtig social opgave, og det bør vi støtte.

- I den nye lokalplan lægges desuden op til, at nybygningen får en arkitektonisk kvalitet, så den lever op til de flotte julemærkehjem - og de krav vi også stiller til andre bygninger i kvarteret, forklarede Jens Børsting.

Urimelig og uforklarlig forskelsbehandling

Lars-Chr. Brask (LA) protesterede imidlertid, fordi han mener, det er en både urimelig og uforklarlig forskelsbehandling.

- Det ene hus på Frederiksborgvej 102, der nu skal rives ned, er bevaringsværdigt. Samtidig har vi et andet lignende hus lidt længere ude af Frederiksborgvej, hvor kommunen ikke vil give tilladelse til nedrivning.

- Vi kan ikke som kommune give os selv lov til at gøre ting, som vi nægter overfor andre, argumenterede Lars-Chr. Brask.

Både Henrik Stougaard (El) og Torben Jørgensen (SF) roste Brask, fordi han havde været så vågen i denne sag og fundet ud af denne forskelsbehandling.

- Julemærkehjemmet og kommunen må i fællesskab kunne finde frem til en anden løsning, sagde Torben Jørgensen

Bedre end før
Bent Jørgensen (V) gik ind for at få den nye lokalplan i høring.

- For os er det overordnede hensyn, at Roskilde her kan få en række nye jobs, og det hele skal anvendes til et rigtigt godt formål, sagde han.

Merete Dea Larsen (DF) ville også gerne bevare de ældre huse omkring Frederiksborgvej.

- Men i dette tilfælde skal det nye hus bruges til noget meget vigtigt, og det er udformet, så det passe flot ind i kvarteret, mente hun.

- Projektet er udmærket, og vi får en pænere bygning end tidligere, sagde byrådsmedlem Kaj V. Hansen (S).

tk

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk