16. juli 2020
Roskildes tidligere populære borgmester Joy Mogensen (S), der nu er kultur- og kirkeminister, bliver ny folketingskandidat i Slagelse.
Roskildes tidligere populære borgmester Joy Mogensen (S), der nu er kultur- og kirkeminister, bliver ny folketingskandidat i Slagelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Joy stiller op i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Joy stiller op i Slagelse
Opdateret 26. juni 2020 kl. 09:37
Roskilde Avis - 26. juni 2020 kl. 09:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildes borgmester i årene 2011-2019, den snart 40-årige Joy Mogensen, som i det sidste år har været kultur- og kirkeminister, skal nu være folketings-kandidat for Socialdemokratiet i Slagelse.

I Roskilde havde flere ellers arbejdet for, at hun skulle opstilles her og erstatte det nuværende folketingsmedlem Mette Gjerskov, men den plan er nu opgivet.

Ved sidste kommunevalg i 2017 hentede den populære borgmester næsten 15.000 personlige stemmer i Roskilde og sikrede absolut majoritet til sit parti i byrådet.

Som førstedame i den gamle domkirkeby var Joy Mogensen med overalt i kommunen. Hun har altid været eminent til at holde gode taler, så tilhørerne oplevede, at hun henvendte sig direkte til dem - og ikke afleverede noget færdigt fabrikeret dåsestof.

Denne evne til nærvær overfor borgerne var hendes store styrke som borgmester i Roskilde.

Hendes ministertid har været noget sværere, fordi hun nu ikke længere havde den sikre og solide base som i hjembyen. I forhold til det selvbevidste kulturliv er hun løbet ind i flere 'møgsager' - som hun ofte ikke en gang selv har haft noget ansvar for.

Med opstillingen i Slagelse, der også ligger indenfor storkredsen i Region Sjælland, vil Joy Mogensen ved næste folketingsvalg også kunne få stemmer fra Roskilde-området.

Som kandidat har hun nu sikret sig en ny politisk platform, hvis hun ikke længere fortsætter som minister efter en evt. regerings-omdannelse før næste valg til folketinget.

tk

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk